Nagy Zabálók

2016.11.09. 12:46

Görögbe egy halvány mexikói a győri Hellasban

A mexikói ételt eredetileg nem cipős dobozra emlékeztető formában készítik el...

A győri Árkád első emeletén sorakozó gyorsbüfék közül legutóbb a Hellas Tavernát választottuk. Első ránézésre még furcsa volt, hogy az üvegpult mögött szezámmagos csirkemell is várakozik, de ahogy tovább figyeltük a kínálatot, hamar beletörődtünk: nem klasszikus görög étteremben ebédelünk.


Így aztán nyugodtan választottunk buritót (a Hellasban egy er betűvel írják, a pulton is és a számlán is.) A tejföllel nyakon öntött, téglalap alakú töltött tésztát a felszolgáló nemes egyszerűséggel félbe hajtja vagy inkább ketté töri, és így teszi a kerek, műanyag lapostányérra. Ettől a burritónak (1100 forint) biztosan sokkal rosszabb, de legalább nem lóg bele a nedves, piros tálcába.

 


A mexikói ételt eredetileg nem cipős dobozra emlékeztető formában készítik el, hanem összetekerik, állítólag a régi időkben a szamár hátára úgy pakolták fel a szállítandó tárgyakat, hogy textilbe tekerték ugyanúgy, mint ahogyan a burritóba (jelentése: kis szamár) beletekerik a töltelékeket.


A Hellasban a burritó leginkább olyan, mintha valamelyik receptkönyv könnyű-gyors rovatából választották volna. Marhahúsnak nyoma sincs és babbal se találkoztunk, a tejfölre pedig magyarázatot se kerestünk. Enyhén csípős volt viszont az étel, ez adott neki némi Mexikóra emlékeztető ízt. A tészta sajnos néhol olyan kemény volt, hogy a műanyag késnek is feladta a leckét.

Étterem értékelése
Konyha: ettünk már sokkal jobbat 3 (1–10-ig).
Minden egyéb (felszolgálás, étlap, berendezés, miliő): tipikus gyorsétterem, gyenge kiszolgálással 4  (1–10-ig).
(Tapasztalatainkat egyszeri látogatás alapján tesszük közzé, az ételeket és az éttermet 1-től 10 pontig osztályozzuk.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!