Nagy Zabálók

2016.10.12. 12:09

Lassú ebéd Rábapatyon, csapnivaló somlóival

Az egész tálalás olyan, mint ha valami gyengébb büfében kaptuk volna, nem egy fogadóban: ettől még a zöld színű névadó szörny is világgá futna, vagy még azon is túlra.

Rábapatyon a 84-es főút mellett vasárnap délben kevés a teraszon az üres asztal a Joó fogadóban, s nagy a sürgés-forgás. Az étlap szerény bevezetőjében ezt olvassuk: "Kívánjuk, hogy kínálatunk szerencsésen találkozzék az Ön ízlésével, hogy ízletes étkekkel csillapítsa éhségét s kellemes nedűkkel oltsa szomját! Ha így történik, és kellemes benyomásokkal távozik, kérjük, vigye jó hírünket és térjen be hozzánk legközelebb is, ha erre jár!" Honlapjukon még azt is hozzáteszik "tradicionális családi vállalkozásunk a garancia arra, hogy hangulatos környezetben, kitűnő kiszolgálás mellett fogyaszthassák konyhánk remekeit."

Volt ugyanis időnk olvasgatni, nem méricskéltük, de telt az idő rendesen, mire az első fogás az asztalunkon landolt.

A fokhagymakrémlevest (590 forint) alaposan megszórták sajttal, de ettől és a kenyértől sem lett sűrűbb. A tárkonyos vadragulevest (790 forint) furcsa, oroszlánfejjel díszített, kaspóra emlékeztető csészében kaptuk. A leves forró, a hús kiváló. Boldogok voltunk, hogy nem szórtak kukoricát a sárgarépa és a borsó közé.

 

 

Főételnek Shrek vacsoráját (1390 forint) rendeltünk, amely rántott csirkemellből és hasábburgonyából állt. Mártást is mellékeltek, de nem bonyolították túl, odatették a hús és a mirelit sültkrumpli mellé. Ráadásul az egész tálalás olyan, mint ha valami gyengébb büfében kaptuk volna, nem egy fogadóban: ettől még a zöld színű névadó szörny is világgá futna, vagy még azon is túlra.

A hagymás rostélyosból (2590 forint) eleinte szinte semmit nem láttunk, úgy betakarta a kazalnyi hagyma. A hús szélét túlsütötték, keményre sikeredett, de beljebb már omlós részeket ehettünk. A fűszerezés egészen kiváló, ugyanez mondható el a köretként kínált serpenyős burgonyáról.

Desszertnek somlói galuskát (650 forint) rendeltünk, s jegyezzük meg, mással nem is szolgáltak. Ráadásul jobb lett volna az összhatás, ha egyáltalán nem kérünk édességet.

Étterem értékelése
Konyha: közepes 5 (1-10-ig.)
Minden egyéb: (felszolgálás, étlap, berendezés, miliő): a teraszt kicsit felújítanánk és felpörgetnénk a konyhát 5 (1-10-ig.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!