Nagy Zabálók

2016.04.27. 12:17

Sótlanul Bakonybélen a Pikolóban

A bakonybéli Pikoló hozza a falusi vendéglőktől elvárható színvonalat minőségben és árban is.

Rendhagyó módon, szolgálati közleménnyel kezdjük: ha a Bakonyban túrázik és Bakonybélen száll meg, s a településen vacsorázna, legalább néhány nappal előre foglaljon asztalt. Különben a hosszú túra után előfordulhat, hogy éhesen tér nyugovóra. Szerencsére csapatunk vezetője előrelátó volt, így a bakonybéli Pikolóban már terített asztal várt.

A többórás túra, a Kőris megmászás és az Odvas-kői-barlanghoz vezető hosszú lépcsőzés után ki ne enne egy kiadósat, az évtizedek óta működő étteremben: "Vendéglőnk közel 50 éve szolgálja a falubeliek és a Bakonybélbe kirándulók igényeit. Belső felépítése régi stílusú és hangulatú fagerendás kialakítású" - olvassuk.

Az eleje nehezen indul, a pincér együtt veszi fel az ital- és ételrendelést, így szomjat is később olt a turista.

 

 

Az étlap már nem ennyire bonyolult, sertésborda, csirke és pulyka a választék, különböző módon töltve (például: gombával, zöldséggel). Májgaluska levest (450 forint) rendelünk, ami lehetne forróbb és ízesebb, így viszont sem a sóval, sem az erős paprikával nem tudjuk elrontani. A galuska nem helyben készült, az étterem konyháján találkozhatott először az alaplével, valami nagyüzemi, egyengombóc, a jellegzetes fűszerkeverékes ízzel.

A sajttal, sonkával töltött, panírozott sertésbordát választjuk (1300 forint), hasábburgonyával (450 forint). A hús és a krumpli is bőven elbírja a sót. A bordán túl sok a panír, a közepén kevés a sajt, fordítva finomabb lenne a frissensült. Az almapaprikát (400 forint) felszelve tálalják, nem kell attól tartanunk, hogy az asztaltársaságot ecettel terítjük képen.

A bakonybéli Pikoló hozza a falusi vendéglőktől elvárható színvonalat minőségben és árban is, különben biztosan nem hemzsegnének a kirándulók. Turistamenüztetésre vállalkoztak, s ezt teljesítik is.

Étterem értékelése

Konyha: sótlan 5 (1-10-ig.)
Minden egyéb: (felszolgálás, étlap, berendezés, miliő): fájó a hosszas várakozás és mi a belsőt is felújítanánk kicsit 5 (1-10-ig.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!