Nagy Zabálók

2016.03.30. 12:47

Tavaszi krumplinap Sopronban

Csodás márciusi napsütésben sétáltunk Sopronban a Várkerületen, egészen a Torna utca sarkáig jutottunk.

Az El Gusto előtt már a teraszon üldögéltek a vendégek. Éljen a tavasz! Nem kell ennél több, talán még egy pompás ebéd, hogy leküzdjük az enyhe fáradságot.

Az El Gusto modern hely, modern bútorokkal, a magasított asztal a bárszékekkel a leghívogatóbb. A pincér gyors, pontos és figyelmes, s szinte észrevétlen is közben. A zene viszont hangosabb a kelleténél, egy hangyányit lejjebb vehetnének.

Az édesburgonya-krémlevest kéksajttal és pirított baconnal (690 forint) tálalják. Jól mutat a fehér tálban a narancsszínű étel. Jó pont, hogy a szalonnát magunk adagolhatjuk a forró levesbe. Pikáns, édeskés ízt érzünk, ha pedig kéksajt is kerül a kanálra, majd a szájba, elégedetten csettintünk, s ízlelnénk percekig.

 

 

A „rakott krumpli – szerintünk” (1390 forint) elnevezés is betalál, ki kell próbálni, már csak azért is, mert nem finomkodnak a névadással, főleg nem burgonyáznak. A serpenyőben felszolgált főfogás házi savanyúsággal, amelyet csatos üvegben tesznek elénk, külsőre akár egy dizánjversenyen is jó eséllyel indulhatna a dobogós helyekért.

Az El Gusto szerint a rakott krumpli pirított kolbászkarikákkal teljes, bár a hentesárut még piríthatták volna. A krumpli és a tojás megfelelő, s az étel tetejére borított fűszeres öntet adja meg az igazán különleges ízt.

El ugyan nem szédültünk, de az ételeit büszkén vállalhatja a bisztró.

Étterem értékelése
Konyha: nagyszerű ízek 9 (1-10-ig.)
Minden egyéb: modern, letisztult hely, hangos a zene 8 (felszolgálás, étlap, berendezés, miliő): 8 (1-10-ig.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!