Nagy Zabálók

2013.06.12. 14:29

Ezüstösen fénylő Carat Győrben

Mind a mangalica steaket, mind a szarvasgerincet közepesre sütötte a séf.

Szeles, már-már októbert idéző júniusi pénteken térünk be a belvárosi étterembe. A menüs körök lefutottak, lassan uzsonnaidőt üt az óra. Ennek megfelelően nincs tömeg a Club Caratban, de ebből messzemenő következtetést ezúttal nem szabad levonni. Az étterem berendezése klasszikus: semmi felesleges pompa, inkább hűvös eleganciát áraszt a közepes méretű terem.

A felszolgáló asztalhoz vezet bennünket, kabátunkat felakasztja, s figyelmünkbe ajánlja a vadragulevest és frissen sült kacsamellet – rossz szavunk nem lehet a fogadtatásra.
Limonádét és almafröccsöt kortyolunk, miközben étvágygerjesztőnek bruschetta érkezik az asztalunkra a ház ajándékaként. A világbajnok olasz előétel illatos, a pirítós ropogós – ideális felvezetése a leveseknek. A kellően meleg, burgonyagombócos vadragulevesből nem spórolta ki a húst a séf, a fűszerezés is ügyes, a leves ízei szépen összeálltak. Ugyanez igaz a savanykás orosz levesre, a szoljankára is. Lehetne ugyanakkor tartalmasabb is: marhalapockából több juthatott volna a fazékba az olívabogyó rovására.

Az összességében biztató kezdet után főételnek mangalica steaket mogyorós kucsmagombaraguval, burgonyakrokettel, valamint szarvasgerincet vadasan, pirított szalvétagombóccal rendeltünk. Szóljunk először a köretekről, elsősorban a szalvétagombócról. Remekül forgatta át olívaolajon a séf: kívül ropogósnak, belül omlósnak bizonyult a vadas társa. A burgonyakrokett kevesebb figyelmet érdemel, a fagyasztóból vándorolt a tányérunkra. Mind a mangalica steaket, mind a szarvasgerincet közepesre sütötte a séf – ha a vendég nem kéri másként, akkor ez a jó megoldás –; úgy, hogy a hús belseje leheletnyi vékony csíkban enyhén rózsaszínű maradt.


A desszertek közül a narancsos csoki torta jobban elnyerte a szimpátiánkat – apró tanács: ennél az édes bűnbeesésnél felesleges tejszínhabot nyomni a szelet tetejére -, de a túrógombóc is frissen készült.

Összesen 10195 forintot fizettünk az ezüstösen fénylő Caratban, de 20 húsz százalék kedvezményt nem kaptunk. Holott az internetes honlap szerint pénteken és szombaton ez jár minden a'la carte étel után. Vagy tessék sürgősen frissíteni az oldalt, vagy állni az akciót. Tudják: az ígéret szép szó, ha betartják úgy jó!

Konyha: minőségi alapanyagokból készített, színvonalas fogások, 7
Minden egyéb (felszolgálás, étlap, berendezés, miliő): színvonalas felszolgálás, unalmas belső tér, "elfelejtett" akció, 5

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!