Nagy Zabálók

2013.01.09. 12:53

Holló, de a kánya vigye el

A húsleves ehetetlen, zsíros. Menthetetlen.

Megszemléztük a felújított Tűztornyot Sopronban, sőt még át is mentünk alatta, aztán fokoztunk, és tettünk egy kört a Fő téri adventi vásárban, végül a Városházával szemben álló Corvinus nevű étterembe tértünk be, amelyet a köznyelv Storno ház néven ismer.

A házról szépet és jót olvasunk: "A kétemeletes reneszánsz sarokházat a XVIII. század során barokk stílusban építették át. A homlokzatát zárt sarokerkély fogja össze. A toszkán oszlopokkal szegélyezett barokk kapu fölött a szemöldökpárkányon a Festetich család címerét láthatjuk. Az épület falán emléktábla hirdeti, hogy Mátyás király 1482-1483 telén itt szállt meg, és innen irányította ausztriai hadműveleteit. A mellette levő tábla, pedig a híres komponista Liszt Ferenc 1840 és 1881-es látogatásáról tanúskodik. A Stornó család három nemzedéke rendkívül gazdag és értékes magángyűjteményt hozott létre, melyet a város 1986-ban megvásárolt az örökösöktől."

Sajnos a belső már nem ennyire lenyűgöző, sőt semmi magával ragadót nem találunk, mintha keveredne a modern és régi, nem értjük például a felettünk csillagos égboltra festett mennyezetet sem. Egy elegáns belsőt képzeltünk, ahol valóban királyok fordulhatnának meg napjainkban is, de sajnos szikrányi lenyűgözőt sem fedeztünk fel.

Az étlap legalább világosan fogalmaz: pizzák felsorolásával nyit, hiszen a Corvinus pizzéria, borpince és vinotékaként hirdeti magát, igaz, ha a hely honlapját nézzük, ott a Corvinus "Pizzéria és Söröző" is fel van tüntetve, mint elnevezés. A pizzák után jönnek a levesek főételek, desszertek, ahogy az szokás.


Húslevest májgaluskával (490 forint) és sütőtökkrémlevest (480 forint) rendelünk. A húsleves ehetetlen, zsíros, s ugyan a felszolgáló teszi a dolgát, megkérdezi, leszűrjék-e, de ezt a levest akkor sem lehet megmenteni. A májgaluska szintén a levesben marad, puha, mintha vattából gyúrták volna. A sütőtökkrémlevest sajtos krutonnal szolgálják, az egész nagyon híg, semmi krémjellege nincs.

A főételek közül a bugaci pecsenye (1980 forint) nem több, mint csalamádé lében és a hasábburgonyából kifolyt olajban tocsogó izé. A grillezett csirkemell sültalmával az egyetlen jó pont, még a köretként felszolgált rizs nélkül is el tudnánk képzelni és fogyasztani. A felszolgálót dicséret illeti: a levest nem számolja fel, de azért furcsa, hogy egy belvárosi étteremben, ha pin kódos a fizetőeszközünk, akkor a számla rendezését nem tudjuk az asztalunknál végezni.

Sajnos a soproni belvárosban található éttermek közül nem a Corvinus az első, ahol nagyot csalódtunk.

Étterem értékelése

Konyha: nem csak a leves miatt 3 (1-10-ig.)

Minden egyéb: (felszolgálás, étlap, berendezés, miliő): furcsa egyveleg 5 (1-10-ig.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!