Nagy Zabálók

2012.05.16. 10:18

Kristóf kapuváriasan spékelve

A helyinek nevezhető ételek közül kapuvári finom falatokat választunk és megkóstoljuk a chef sertéskarajt.

A wikipedia szerint Szent Kristóf az utazók és hajósok védőszentje, így hamar magyarázatot találunk arra, hogy miért kapta a 85-ös főút mellett álló kék-fehér színben virító kapuvári étterem és panzió a vallásos világból ismert nevet.

A terasz, ahol vacsoránkat fogyasztjuk, színtén a kék-fehér: még a papírszalvéta színe is harmonizál: elegáns. A felszolgáló ruhája viszont már fekete, de ez nem zavaró, hiszem pontosan, segítőkészen és mosolyogva dolgozik.

Az étlapon a "megszokott" ételek mellett találunk helyinek nevezhető különlegességeket, igaz, első fogásként még inkább a biztosra megyünk: hideg gyümölcslevest (770 forint) és sajtkrémlevest (480 forint) rendelünk. A leves gyümölcsökben gazdag és valóban hideg, a vastag citromkarika pedig nem csak díszítés, íze pikánsabbá teszi a rózsaszín ételt. A citromkarikára nyomott tejszínhab azonban felesleges mutatvány. A sajtkrémlevessel már nincs ilyen szerencsénk, úgy érezzük, mintha a sűrítéshez túl sok lisztet használt volna a szakács, mintha tökfőzeléket kanalaznánk.



A helyinek nevezhető ételek közül kapuvári finom falatokat (2490 forint) választunk és megkóstoljuk a chef sertéskarajt (1390 forint), mindkettőt pirított burgonyával (390 forint). A finom falatoknak nincs karakterük, ízetlenek, még a sajt és a bacon sem dobja fel a szárnyas mellhúst. A konyhának és a felszolgálónak viszont jár egy piros pont, mert a "jól átsütve" kérésünknek maradéktalanul eleget tettek.

A chef karaj árnyalatnyival fantáziadúsabb étel, de a lecsó mennyisége túlzás, annak ellenére, hogy finom, s még annak ellenére is, hogy csülökdarabokkal spékelték meg a kompozíciót. A paprika és a paradicsom alá rejtett hús is elbírt volna még néhány jellegzetes fűszert, ahogy a csülöknek sem ártott volna, ha megbolondítják.

Az egy adag túrós palacsintából (650 forint) két féladagot kérünk, s ez a kérésünk is teljesül. Az édesség fél adagként is tökéletes, nem érezzük, hogy kettővel kellene bírkózni. Hiányérzetünk is csupán amiatt van, mert a töltelékben nem érzünk leheletnyi citromot.

Étterem értékelése

Konyha: apróbb hibák 6 (1-10-ig.)

Minden egyéb: (felszolgálás, étlap, berendezés, miliő): a felszolgálás és a terasz is rendben 8 (1-10-ig.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!