2012.03.27. 09:58
Különlegességek szilvás gombóccal
Érdemes kipróbálni a Mediterranót Sopronban.
Mediterrano, Sopron
Sopronban a Mediterrano épülete étteremmel, kávéházzal, üzletekkel és kaszinóval várja a kalandvágyókat. Csapatunk az éttermet látogatta meg. A helyről a következőt írják: "az észak olasz építészeti stílusú - hazánkban egyedülállónak nevezhető - épületegyüttes a népszerű mediterrán konyha mellett nemzetközi és hazai ízekkel is várja vendégeit."
A Novo étteremnek nevezett hely elegáns és tágas, a pincér olyan asztalhoz kísér, ahol kanapén ülhetünk, a teríték kifogástalan. Az étlap választékos, nem túlzsúfolt, mégis találhatunk különlegességeket az ételek között.
A marha erőlevest zsemlegombóccal és friss reszelt tormával (790 forint) tálalják. A marha szeletek azonban rágósak, és a leves is lehetne forróbb. A remekül fűszerezett zsemlegombóc és a torma viszont igazán jól egészíti ki a levest.
A főételünk soproni gesztenyés vadragu, szilvás gombóccal (2790 forint). Az étel nincs túldíszítve, de az egyetlen szárított narancsdarab is feldobja. A vadat ízletesen készítették el, de néhány fűszert még hiányolunk, a gesztenyedarabok viszont remekül illenek a húshoz, ahogy a köretként felszolgált szilvás gombóc is nagyszerű elképzelés, a fahéjas csemege a vacsoránk csúcspontja.
A somlói galuskát (750 forint) karamellel díszítették, igazi költemény, és nagyon finom. A tejszínhabon érezni, hogy nem a legtöbb helyen használt "kinyomós", és a galuska sem a megszokott: sokkal tömörebb, sokkal fantáziadúsabb.
A sajtízelítő (1890 forint) négy féle sajtot rejt: gorgonzola, gouda, brie és kecskesajt. Mindezt szarvasgombás és dijoni mustáros mézzel szervírozzák, s mindkét öntet remekül passzol az étkezést záró ételhez.
Érdemes kipróbálni a Mediterranót Sopronban, s elkalandozni a gasztronómia világában.
Étterem értékelése
Konyha: érdemes kipróbálni a különlegességeket, kár a marhahúsért 8 (1-10-ig.)
Minden egyéb: (felszolgálás, étlap, berendezés, miliő): precíz 9 (1-10-ig.)