Nagy Zabálók

2011.11.16. 12:04

Piros Arannyal turbózott pizzakifli Győrben

A pizzakifli tésztája finom, de a csirkemell-csíkokhoz és sonkához készített Piros Arany alapú szósz felért egy hatalmas arculcsapással.

Mister Bigg Pub, Győr
Besorolás: III. kategória

Szürke, esős, hamisítatlan őszi napon térünk be a Fehérvári úton lévő Mister Bigg Pubba. A borongós, szomorú időjárás után szinte felvidítja csapatunkat a belülről nem túl tágas, de különböző színű neonfényekben gazdag helyiség. Az elsősorban pizzákat, frissensülteket és divatos egytálételeket kínáló söröző belső elrendezése igazi popkulturális kavalkádot nyújt az ide érkező vendégeknek, ami azért hagy némi kivetnivalót maga után.

Ha már egyszer ugyanis az Egyesült Államokat majmoljuk a különböző amerikai államok egyedi rendszámával a falon, akkor legalább mutatóba illene néhány igazi specialitást az ígéret földjéről az étlapra "csempészni". Az egyébként valóban érdekes rendszámgyűjtemény láttán nem kicsit bántotta a fülünket, hogy Dylan vagy Springsteen örökzöld klasszikusai helyett napjaink diszkó slágerei "üvöltöttek" a hangfalakból. Úgy, hogy egymás szavát nem mindig sikerült érteni a zenének csúfolt ricsajtól.

Igaz, a dekoratív felszolgáló kisasszony - hiába, a hely szelleme kötelez, ha már egyszer a felső emeleten férfiaknak való éjszakai bár üzemel - nincs túlságosan beszélgetős kedvében, így inkább magunktól találjuk ki, hogy a totóra emlékeztető, pizza rendelőlapot hogyan is kell kitölteni. Maga az ötlet amúgy remek: mindenki olyan feltéteket rendel a tésztára, amilyent szeret vagy éppen kíván, miközben a variációknak csupán a fantázia szabhat határt. Mi a tenger gyümölcsei-paradicsom-füstölt sajt trióval teszünk próbát, míg a ház ajánlatai közül Bigg kiflit (pizzatésztába tekert csirkemell-csíkok, sonkával, sajttal gazdagon, csípősen tálalva az étlap szerint) rendelünk.

A tészták több mint fél óra múltan sülnek ki - mindezt jó jelnek tekintjük, hisz annál gyanúsabb nincs, ha étteremben 10 perc alatt a vendég előtt terem az étel -, s elsőre nem is csalódunk. A pizza lelkét adó tészta ugyan amerikai módra vastag, de házi készítésű, lágy, mégis a szélénél ropogós. Ahogy a nápolyi pizzasütő mesterek bibliájában évszázadok óta meg van írva - leszámítva a vastag tésztát persze. A parányi rákokkal, kagylókkal, polipokkal nem spórolt a szakács, mint ahogy a füstölt sajttal sem. (Igaz, tintahalat nem találtunk a pizzánkon.)

A pizzakifli tésztája nem meglepő módon szintén finom, de a csirkemell-csíkokhoz és sonkához készített Piros Arany alapú szósz felért egy hatalmas arculcsapással. A rendkívül intenzív ízű Piros Arannyal pizzát "felturbózni" - nem találunk rá jobb kifejezést - az igénytelenség magasiskolája. (S akkor a kifli finoman fogalmazva is szerény tálalását szóba sem hoztuk.) Főleg úgy, hogy a Mister Biggtől bő kilométerre van a Vásárcsarnok, ahonnan könnyen be lehet szerezni szezonális alapanyagokat, sőt, friss fűszernövényeket is. Értjük, hogy a piacra járásnál mennyivel egyszerűbb a hipermarketben gyárilag előállított konzervet vásárolni - ám elfogadni nem tudjuk.




A desszertként kért nutellás kifli fahéjjal és áfonyával lehetett volna omlósabb is - ezt az édességet jobban el tudjuk képzelni leveles tésztával -, míg a fehér csokoládés öntettel, meggyes-diós töltelékkel tálalt palacsinták kimondottan ügyes recept alapján készültek. Így legalább a látogatásunk vége jól zárult Mister Biggnél, a 4300 forintos számla pedig átlagosnak mondható.

Konyha: a Piros Arannyal "agyoncsapott" pizzakiflire nincs mentség, 4
Minden egyéb (felszolgálás, étlap, berendezés, miliő): közepes felszolgálás, eklektikus belső tér, 5

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!