Nagy Zabálók

2010.10.06. 11:58

Közepes Polgármester a Fertő-parton

A fertőszéplaki Polgármester nem meggyőző, sem az alapanyagok, sem az ételek nem erősítettek meg abban, hogy a minőség fontos.

Könnyen megtalálni Fertőszéplakon a Polgármestert (Fertőd felől érkezve biztosan), jól látható táblák vezetnek a faluszéli, 1986 óta működő étteremhez. A hely erénye lehetne, hogy Horváth Csaba olimpiai- és világbajnoki érmes mesterszakács a konyhafőnök.

Besorolás

Polgármester étterem, Fertőszéplak: II. kategória

Utolsókat rúgja a nyár, szeptember végén, szombat délben osztrák turistákkal tele a Polgármester terasza. A Nagy Zabálók inkább bent keres helyet az enyhe szellő elől, hisz ezúttal négyéves gyerek is csatlakozott a csapathoz: a pincér nem tolakodó, amikor látja, hogy az apróság székre ül, nem hoz az asztalhoz "gyereketető széket". Ugyanakkor barátságosan megkérdezi, hozhatja-e a leveseinkhez a poronty főfogását, ha már a megátalkodott lurkó nem hajlandó levest kanalazni. Kólát, vizet, almafröccsöt iszunk, közben rádió zizeg.

Sajnos már az első fogás csalódás: a paradicsomlevesbe (590 forint) ugyan kérésre kicserélik a palacsintatésztát cérnametéltre, de így sem ízletes, csak a színe miatt hisszük, hogy látott paradicsomot.

A húsleves házi májgaluskával (560 forint) szintén nem a konyha remeke. Az alaplé hiányos (friss zöldség), legfeljebb a snidling ad kevés karaktert a levesnek, s a májgaluskáról sem tudunk olyat mondani, amitől "házinak" nevezhetnénk.A gyerek közben okosan falatozza a fél adag rántott fogasfilét hasábburgonyával (1265 forint, a fél adag, 1 adag: 1810 forint). A halba belekóstolunk, s nem győz meg, hogy fogas lenne.

A bordírozott mangalica szűzérmék nyárson sütve magyaros sültburgonyával (2120 forint) látványra elfogadható, leginkább a piros színű krumpli dobja fel a tálalást, amelyet azonban még néhány percig piríthattak volna. A hús pácolódhatott volna, vagy bátrabb fűszerezéssel karakteresebb lenne. Az érmék köré csavart bacon (bordírozás) ízesebbé teszi a sertést, de kevésnek tűnik.

A vörösboros szürkemarhapörköltről (1900 forint) azt gondoltuk igazi csemege, de gyomrunk negyed óra alatt meggyőz arról: nem. A köretként tálalt galuska friss, a marhán azonban érezni, hogy felmelegített, burgonyasalátával (480 forint) megspékelve közepes pörköltet ebédelünk.

A somlói (610 forint) a felejthető kategória, a tejszín a legszomorúbb látvány, amelyik 2 perc után esik össze és folyik el. A túrós palacsinta (580 forint) töltelékében pedig nem tudtuk kitalálni, mi lehet a furcsa utóíz.

A Polgármester a második kategóriával és világbajnok éremkkel sem meggyőző, tisztes munka ugyan, de sem az alapanyagok, sem az ételek nem erősítettek meg abban, hogy a minőség is fontos.

Étterem értékelése

Konyha: többet vártunk, közepes 5 (értékelés 1-10-ig).

Minden egyéb (felszolgálás, étlap, berendezés, miliő): a rádió és a papírszalvéta nem tetszik, a felszolgáló segítőkész 7(1-10-ig).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!