M.Z.Cs Edit

2010.02.19. 19:03

Sétáló utca?

Gondolom már sokan feltették maguknak a kérdést, a belvárosi utcákat és tereket a gyalogosoknak, vagy az autósoknak újították e fel?

Én naponta járok a városba, s lassan már gyalogosan sem tudok közlekedni, hiszen mindenhol autók parkolnak.
Talán ilyen sok rokkant él a városunkban?

Kérdezemm magamtól, s most Önöktől? Mi a véleményükarról, hogy szabad lenne-e ennyi engedélyt kiadni a belvárosban való ingyenes parkolásra? Igaz lehet egyesek, valakinek sokat fizettek érte.

Komolyan mondom az az érzésem, a szépen felújított utakat, nem a gyalogosoknak készítették, hanem, hogy az autósok minél kényelmesebben parkolhassanak.

Végig a Kazinczy utcán, a Jedlik Ányos utcán, az Alkotmány utcán és még a környező utcákon  is érdemes lenne körülnézni és ellenőrizni a parkolásokat.

Ne csodálkozzunk majd azon, hogy a  turisták már csak átutazóba jönnek Győrbe. Én más városban nem tapasztaltam még ilyent, hogy a sétáló utcák hemzsegtek volna az autóktól. Szerintem lehetne szabályozni a behejtási engedélyeket és az időpontot, csak gondolom egy két embernek nem állna az érdekében.

Szeretném, ha városunk, ha már olyan sok pénzbe került, a város lakók és  az ide érkező vendégek kényelmét szolgálná, nem egy két benfentes ember kényelmét. A városban lévő üzletek tulajdonosai sem engedhetnék meg maguknak, hogy  az üzletük előtt álljanak, mert a vásárlók, lassan már nem is látják a bejáratot. Panaszkodnak, hogy nem megy az üzlet, hát így nem is fog, a belváros lassan már teljesen elveszti a régi varázsát, ahova valamikor jó volt besétálni hétvégeken, nem csak enni, gyönyörködni a szebbnél szebb kirakatokban. No, most nagyítóval sem találunk olyan üzletet, ami előtt érdemes lenne időzni, tele vannak a kirakatok izléstelen árukkal izléstelenül kirakott holmikkal. Egyáltalán nem gondolom, hogy ez jó üzletpolitika, tudják a TÁLALÁS  a legfontosabb, ezen kár sporolni. Sok mindent átveszünk a szomszédoktól, csak a lényeget nem, ami a tisztaságot és a külső megjelenés fontosságát emeli ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!