M.Z.Cs Edit

2009.02.02. 22:40

Nordic Walking - mozgás öröme

Sokak számára még ismeretlen szónak tűnik, mit is jelent nordic walking? Talán már hallottak róla, ha nem, akkor én megismertetem mindenkivel ezt a rendkívül szép sportot. Nordic walking jelentése: / északi gyaloglás , síjárás, botos gyaloglás/

Ez a sportág Finnországból indulva Észak-Európában már az 50-es évektől jól ismert volt, Nyugat-Európában, akkor vált igazán ismerté, amikor 1997 tavaszán sikerült kifejleszteni egy speciális vibrációcsillapító botot az optimális csuklóhurok segítségével. Ettől kezdve a nordic walking rajongó tábora ugrásszerűen megnőtt, s reméljük Magyarországon is egyre több szerelmese lesz ennek az új sporthullámnak. Röviden pár szó a nordic walking testre és lélekre gyakorolt hatásáról.

Az izmok 90%-át megmozgatja - javítja a testtartást és a test egyensúlyát - kiválóan alkalmas zsírégető edzésre - erősíti a has-, a hát-, a kar-, a váll-, a mell-, és a lábizmokat.

Nekem szerencsém volt már 5 évvel ezelőtt Németországban megismerkedni, ezzel a világon egyedül álló sporttal, aminek a jótékony hatásairól még nagyon sokat írhatnék. Az évek folyamán sikerült megtapasztalnom a nordic walking, egészségre gyakorolt hatásait, amit szeretnék megosztani az olvasókkal.

Az 5 év alatt rendszeresen gyakorlom, oktatom és népszerűsítem, ezt a sportot, amely minden korosztály számára bármikor űzhető szabadidős sporttevékenység. Én már nagyon sok sporttal kerültem közelebbi kapcsolatba, volt amit versenyszerűen, volt amit csak hobbi szinten űztem, de a nordic walking, meglepetésemre, olyan jó hatással volt a testemre, amit korábban nem éreztem. A hát és derékfájásom, szinte nyomtalanul eltűnt, megerősödtek a hátizmaim és a vállizmaim. Mindenkit bíztatnék, próbálja ki!

Kérném az olvasókat bátran kérdezzenek, akik már ismerik a nordic walkingot, azok osszák meg velem a tapasztalataikat és beszélgessünk a témáról, hiszen a pár sor írásom csal ízelítő, erről a sportról. A következő jelentkezésemkor, kitérek a nordic walking technikájára, aminek pontos elsajátítása nélkülözhetetlen, a megfelelő hatás eléréséhez.

 

Molnár Z. Csabáné Edit

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!