M.Z.Cs Edit

2009.02.06. 14:53

Gyaloglóverseny kétkedőknek!

Nagyon jó érzéssel tölt el ez a sok hozzászólás a n.w. témához. Ezek szerint egyre több embert megérintett, van akit már ténykedésre is szólított, van akit még csak gondolatban foglalkoztatott, nem baj, biztos vagyok benne előbb utóbb mindenki megismerkedik ezzel a sporttal.

Szerencsére sokan vagyunk már akik beépítették mindennapi életükbe a jótékony hatású gyaloglást, ki bottal, ki bot nélkül, lényeg, hogy gyalogoljunk minél többet.

Ami a n.w. technikáját illeti, nagyon fontos a bot jó használata, abban van az egész mozgásnak a lényege. Az optimális n.w. bot karbonból készül parafafogantyúval. Ez a sík- és hegyvidékek által támasztott kihívásoknak egyaránt megfelel, vagyis pehelysúlyú, élettartama hosszú, s a váll-, a láb-, a könyök és a csuklóízületekre ártalmas rezgéseket csillapítja. Egy külön erre a célra kialakított kézhurok biztosítja a bot optimális vezetését. Általános elvárás a megfelelő bothosszúság, amely a testmagasság alapján egy standard formulával számolható ki. A botok két funkciót is betöltenek. A bot végén lévő gumi papucs lehetővé teszi az aszfalton való közlekedést, ha levesszük a papucsot, akkor terepen tudunk vele jól haladni. Gyaloglás során a botokat a test mellett tartjuk és felváltva hátrafelé nyomunk, /bökünk vele/, ezáltal az izmok folyamatos munkának vannak kitéve. Ha pl. valaki legalább 5-6 km-t gyalogol egyszerre, az izmai képesek erősödni és egyre hosszabb táv megtételére lesznek alkalmasak.

Aki még nem próbálta, el sem tudja képzelni, milyen gyorsan lehet haladni a n.w. bot segítségével, 1 óra alatt, simán le lehet gyalogolni 6-7 km-t.

Rajta, rendezhetünk olyan próbát is, a kétkedők kedvéért, hogy egy pontból indulna két ember, az egyik bottal, a másik bot nélkül. Meglátjuk ki ér előbb célba. Én szívesen lebonyolítom a versenyt. Lehet jelentkezni!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!