M.Z.Cs Edit

2009.02.13. 13:25

Boldogság hormonok

Milyen motiváció kell ahhoz, hogy valaki arra döntésre jusson, hogy most aztán mindenképpen kell valamit mozognom. Rosszul érzem magam a bőrömben, erőtlen vagyok, kövérnek érzem magam, mindenem fáj, sőt még kedvetlen is vagyok. Bizonyára sokan fogalmazták már meg ezeket a mondatokat maguknak, már ez is eredmény, hiszen a kimondott szó előbb utóbb tettre is késztet bennünket.

Beszélgetünk a baráttal a barátnővel, kérdezgetjük őket, szerinted mit kellene tennünk, hogy jobban érezzük magunkat? Sok mindent hallunk, mi is lenne számunkra a legkényelmesebb, amihez nem kell sok idő, nem kell sok pénz, nem kell fáradozni stb. stb.?

Felteszem a kérdést, igaz én tudom a választ, de szeretném, ha Önök is elmondanák a véleményüket. Mi az igazi megoldás arra, hogy egyre több egészséges, okosan gondolkodó, vidám, és mosolygós ember nézzen ránk a minden napjainkban. Az én javaslatom az, hogy sok olyan dolgot tegyünk, amely a szervezetünk számára boldogság hormonokat termel. Kérdezik, melyek ezek a dolgok? A játék, a hobbi, a sport, a természetjárás, s talán még nagyon sok minden, mindenkinek más és más, lényeg, hogy jól érezzük magunkat benne. Nekem a Sport mindenek előtt, megnyugtat, feltölt rengeteg energiával, erősíti a szervezetem, fiatalít testben és lélekben, megnevetett, pozitív gondolkodásra késztet és még sorolhatnám a sok sok jó hatásait. Írtam már a nordic walkingról, a korábbi soraimban, s újra és újra biztatok mindenkit, ismerkedjen meg vele és tegye általa egészségesebbé és boldogabbá az életét.

M.Z.Cs.Edit

www.gyorisport.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!