Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Vizslák válogatóversenye

A Magyar Vizsla Klub Lébényben rendezett erőfelmérő válogatóviadalt a négylábúak számára.
A Magyar Vizsla Klub a közelgő világbajnokság és Európa-kupa előtt Lébényben rendezett erőfelmérő válogatóviadalt a négylábúak számára. Tenyészszemle, alapvizsga és mezei verseny volt terítéken: a legjobbnak Gércei-Vadász Arany bizonyult.

Az Európa-kupán már négyszer győztek a magyar vizslák, sőt, tavaly 176 induló között csapatban első helyen végeztünk a világbajnokságon. Tapasztó Sándor, a Magyar Vizsla Klub elnöke elmondta: a hétvégi viadalon a tenyészszemlén – mely a küllemi hibákat szűri ki – nyolc állat indult, s mindegyik megfelelt. Alapvizsgán – ahol a munkatulajdonságok lényegesek – nyolc vizsla közül csak egynek nem sikerült az elvárt szintet teljesíteni.

A mezei versenyen a Magyarországon élő belga André De Waele vizslája, Gércei-Vadász Arany bizonyult a legjobbnak. Lébény idén is remek helyszínnek bizonyult, a szervezők jövőre is szeretnének itt egy megmérettetést tartani. Emellett az elnök kiemelte: a Lajta–Hanság Rt. a színvonalas verseny feltételeit biztosította gépkocsival, területtel és vadakkal is. 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halászi lecsúszhat a hídról?

A halászi hidat tizenhárom éve ideiglenesre tervezték, ennek ellenére azóta is üzemel. Ha a műszaki állapota addig megengedi, akkor csak az elkerülőszakasz jövő júniusra tervezett megépítése után kezdik el a régi műtárgyat felújítani. Ha tovább romlik az állapota – jelenleg az útpálya beszakadásának veszélye is fenyeget –, akkor korábban kezdődhet meg a rekonstrukció. Tovább olvasom