Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Visszajárók és telektulajdonosok

A Szigetköz népszerűségét mi sem jelzi jobban, mint hogy egyre több, a médiából ismert ember választja ezt a környéket pihenőhelyéül. Közülük többen annyira beleszerettek a vadregényes vidékbe, hogy hétvégi házat is vettek hazánk északnyugati szegletében.
Leendő Pálffy-nyaraló? Dunasziget határában terül el tizenegyezer négyzetméteren.
A médiából is ismert hírességek színe-java a főváros zajától távol, környékünkön keresi a nyugalmat. Dunaszigetet és Dunakilitit különösen kedvelik a „hírességek". Többen közülük visszajáró vendég, ám akadnak olyanok is, akik nyaralót vásároltak a horgászparadicsomként is emlegetett holtágak gyűrűjében.

Híradós és volt főigazgató

Egyik legkedveltebb üdülőhely régiónkban Dunasziget. Víkendházak sokasága áll itt, s kempingek, vendégházak, táborok várják a pihenésre vágyókat a faluban. Árpa József, a tv2 volt főigazgatója Sérfenyőszigeten több telek tulajdonosa, s itteni házában gyakran megfordul. Invitálására már jó néhány tévés személyiség megfordult a községben. A falunapi Dáridó keretében Lagzi Lajcsi már több neves sztárvendéget hozott a faluba, sőt, Bartha Sylvia műsorvezető már Dunasziget tiszteletbeli lakójának mondhatja magát.

Aigner Szilárd a helyi lovaspanzió vendégeként nyeregben ülve ismerkedett meg a festői környezettel. Aki pedig emlékszik még a Szomszédok című magyar teleregény szereplőire, az időnként egy ismerős arccal találkozhat Cikolaszigeten: Kovács István, vagy ahogy a filmbeli szerepéből ismerjük, „Desire" egy kisebb ház tulajdonosa itt. S ami a legfrissebb pletyka: a helyi hírek szerint egy tizenegyezer négyzetméteres területet vásárolt nemrégiben Árpa József. A szóbeszéd szerint a már többször idelátogató barátja és kollégája, a közszolgálati tévéhíradóból ismert Pálffy István az ingatlan igazi tulajdonosa. A község határában, szinte eldugott helyen álló terület, rajta egy régi parasztházzal, remek lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra.

Ékszerész és humorista

Az erőművéről elhíresült falunak néhány éve épült új büszkesége a falu szélén álló Pogány-kastély, amely igazi ékköve a községnek. Sok neves vendég megfordult a „kristálypalotában": a miniszterek mellett Habsburg Ottó is tiszteletét tette már Dunakilitin. A nemrégiben átadott sportcsarnok megnyitóján két humorista, Farkasházy Tivadar és Nacsa Olivér csapata játszotta a nyitómérkőzést. E két nevettető is megszerette a szigetközi községet, s azóta már újra ellátogattak oda.

Külföldi művész, fitneszvilágbajnok

Nemcsak Magyarországról, de külföldről is érkeznek hírességek. Rajkán egy neves svájci festő vett egy lakást, ám ő tavaly meghalt. Szintén művész felesége és a községbe nősült fia gyakran megfordulnak a határszéli településen. Egy mosonmagyaróvári gyár reklámembere volt évekig Béres Alexandra. Információink szerint fitneszvilágbajnokunknak érdekeltségei voltak a városban, szó esett egy sport- és fitneszklub felépítéséről is, ám ezek a tervek egyelőre várakozó állásponton vannak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Lajta partján az átlagosnál jobb a helyzet

Az esélyegyenlőségi törvény előírja, hogy 2005-ig a közintézmények mindegyikét akadálymentessé kell… Tovább olvasom