Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Veszélyes az iskolába járás Jánossomorján

Jánossomorján a Klafszky-iskola előtt a tanulók biztonságos közlekedését pedagógusok segítik.
A 86-os főút jánossomorjai szakasza a szentpéteri Klafszky-
tagiskola előtt halad el. Itt, különösen a reggeli órákban, nagy az átmenő forgalom. Az iskola vezetője azt kérte a rendőrségtől, hogy a nagy forgalom miatt segítsék a tanulók biztonságos átkelését a közeli gyalogátkelőhelyen. A rend őrei meg is jelentek néhány alkalommal, azonban a folyamatos rendőri jelenlétet nem sikerült megoldani.
A tantestület ezért – a fenntartó jóváhagyásával – úgy döntött,  maguk szervezik meg a tanulók biztonságos intézménybe jutását, hiszen félő volt, hogy az iskola előtt gyakran nagy sebességgel áthaladó kamionok balesetet okoznak.

Már második hete két hetedik és nyolcadik osztályos tanuló pedagógus irányításával segíti a gyermekek közlekedését, az úttesten való átkelést. Az első napokban érezhetően lassult a gépjárműforgalom az érintett útszakaszon, ám kis idő elteltével az autósok rájöttek, hogy nem rendőr áll ott. Sebességmérő műszer nélkül is jól érzékelhető, hogy egyes autó-, de főként a teherautó-vezetők a megengedettnél nagyobb sebességgel közlekednek. A minap az egyik száguldó kamion kis híján elgázolta a közlekedés biztonságát felügyelő, zöld, fényvisszaverős mellényt viselő pedagógust.

– Jó lenne végre valami megnyugtató, célravezető megoldást találni, mert a jelenlegi állapot tarthatatlan. Igaz, hogy már csak néhány hét van hátra a tanévből, de addig is történhet tragédia. Ki lesz a felelős? – kérdezi több, a gyermekét féltő szülő. 

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halászi lecsúszhat a hídról?

A halászi hidat tizenhárom éve ideiglenesre tervezték, ennek ellenére azóta is üzemel. Ha a műszaki állapota addig megengedi, akkor csak az elkerülőszakasz jövő júniusra tervezett megépítése után kezdik el a régi műtárgyat felújítani. Ha tovább romlik az állapota – jelenleg az útpálya beszakadásának veszélye is fenyeget –, akkor korábban kezdődhet meg a rekonstrukció. Tovább olvasom