Kisalföld logö

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Veséjét adta a fia életéért

November óta két testben él a márialigeti Sipos Gyöngyi veséje. A harmincnyolc éves édesanya egyik veséjét adta fia életéért. Igaz, kollégáink januárban már jártak a családnál, ám arra gondoltunk, így ünnepek táján megnézzük, azóta mi történt velük.
Együtt terveznek: Álmuk, hogy a márialigeti tanyán csibefarmot létesítsenek, a baromfit Lackó szállítaná.
A mosonmagyaróvári Mofémban dolgozó fiatalember álmában sem gondolta, hogy milyen megpróbáltatásoknak néz elébe. Az éjjeli műszakban lett rosszul, pontosabban szólt a főnökének, hogy másnap megnézeti magát a háziorvossal. Vizsgálat vizsgálatot követett, a laborból mire hazaért, távirat várta, hogy azonnal jelentkezzen a győri kórházban.

Tökéletesen alkalmas

– Nagy fájdalmat nem éreztem, így először nem is értettem, miért kell orvostól orvosig járnom – idézi fel a történteket Cellár László.
Az édesanya szívét azonban átjárta a félelem, hiszen a rokonságban vesebetegség miatt már elvesztettek egy 9 éves kislányt, a nővére gyermekét. Az első ijedségen túl a mama csak arra gondolt, hogyan segíthetne a fián. Eközben Gyöngyi donornak jelentkezett. A veseátültetésre azonban legalább egy évet kellett várni: tetőtől talpig mindkettőjüket kivizsgálták, s kiderült: az anya szakasztott genetikai mása a fiúnak, veséje tökéletesen alkalmas az átültetésre.
– Igazság szerint ezt el sem akartam fogadni az anyutól, de egyéb lehetőség híján nem tehettem mást – szólal meg Laci. – Van, aki tíz-húsz évet vár az életmentő szervre, hiába.

Figyelik a sorsát

Sipos Gyöngyi és fia, Laci a műtétet követően újraértékelt mindent. Az anya másodszor is életet adott a fiának, s ahogyan meséli, nemcsak az orvosok, a nővérek, de a Márialigetben élők is szorítottak értük. A hegyeshalmi önkormányzat szociális bizottsága, valamint a Mosonmagyaróvári Lions Club tagjai azonnal a család segítségére sietettek. Az anyagi támogatáson túl ma is figyelemmel kísérik a fiatalember sorsát, akinek márhatározott céljai, új tervei vannak.

„ Együtt vagyunk"

– Kölcsönt vettünk fel, amiből itt, a tanyán szeretnénk csibefarmot kialakítani – mutatja a terveket az asszony. – A kedvünk és a tehetségünk adott, amihez remélhetően a szerencse is társul.

Kapcsolódó cikk >>

Másodszor adott életet fiának (2003-01-14) >>

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamis pénz a mosoni piacon

A megkésett bejelentés miatt a rendőrség egyelőre nem találja azt a férfit, aki hamis tízezres… Tovább olvasom