Kisalföld logö

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 0°C | 17°C Még több cikk.

Vénusszal töltődik fel Vivien

A mosonmagyaróvári születésű Rujder Vivien pályakezdő színésznőként több filmes és színházi szerepet is magáénak tudhat. Jelenleg Budapesten él, de amikor teheti, hazalátogat szülővárosába. A forgatások szünetében sikerült elcsípnünk a színésznőt, aki gyermekkori emlékeiről és színészi pályafutásáról mesélt lapunknak.
 
Rujder Vivien Rajkán töltötte gyermekkorát, 10 éves korában költöztek szüleivel Mosonmagyaróvárra. – Az Ujhelyi-iskolában kezdtem el kortárs táncot tanulni O. Cser Zitánál, akinek sok mindent köszönhetek, többek között ő szerettette meg velem a színpadot. Imádtam a Flesch-táncfesztiválokon táncolni, de a Kossuth-gimnáziumi vidámballagás is emlékezetes élmény volt számomra – kezdi Vivien, aki a középiskola befejeztével a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemre jelentkezett, s elsőre fel is vették. Nagynénje, Zemplenszkyné Rujder Éva segítette a felkészülésben. 

– Kiskoromban semmiféle szereplési vágy nem volt rám jellemző, mára munkamániás lettem és maximalista – mondja. A színésznő mára nehezen tud elszabadulni a fővárosi forgatásokról, ám amikor csak teheti, hazalátogat családjához és barátaihoz Mosonmagyaróvárra. – Utoljára karácsonykor voltam itthon, a szüleim többször meglátogatnak Budapesten, ilyenkor az előadásaimra is eljönnek. Amikor hazajövök, kihagyhatatlan, hogy kimenjek az óvári lovasiskolába a lovakhoz és „lovas szüleimhez", hozzájuk korábban Halásziba jártam lovagolni. Ilyenkor ha nem is ülök nyeregbe, elmegyek sétálni Vénusszal, vele nyolc évig együtt lovagoltam. Ez mindig feltöltődés számomra – mondja Vivien. Mint megtudtuk, a színésznő B terve az volt, hogy lovasterapeutaként dolgozzon. 
˝A nők iskolájában˝ a Katona József Színházban osztályfőnökével, Máté Gáborral egy színpadon. Fotó: Horváth Judit
˝A nők iskolájában˝ a Katona József Színházban osztályfőnökével, Máté Gáborral egy színpadon. Fotó: Horváth Judit

A fiatal művész szerencsés pályakezdőnek mondhatja magát, hiszen több filmes és színházi szerepet is magáénak tudhat. A fővárosi Katona József Színház következő évadában négy – egy klasszikus és több kortárs – darabban is szerepel majd. Vivien kihívásként tekint a lehetőségre, hiszen egy jó hírű színház remek társulatában kell helytállnia. 

– Játszottam már bunkó antiszociálist, de naiv szerelmest is. Izgalmas, hogy színészként számtalan ember bőrébe bújhatok, mindig mást hoz egy-egy szerep – magyarázza Vivien. 

Nemrégiben a Tóth János című magyar sorozatban együtt dolgozott Mucsi Zoltánnal is. Szeptember közepétől májusig negyvenöt napot forgatott a stábbal, feszített tempóban. A színésznőt a színpadi alakítás során sokszor a mindennapok inspirálják, amikor a deszkákra vagy a kamera elé áll, a hétköznapok apró örömeiből és bánataiból is merít. Vivien elárulta, az HBO egyik sorozatában, illetve egy magyar kereskedelmi csatorna új szériájában is szerepel majd. 

 
  
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gép zümmögjön, ne a szúnyog a Szigetközben

Bár nincs invázió, hogy ne is legyen, mától folytatja a szigetközi szúnyoggyérítést a… Tovább olvasom