Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Vendéglátó-ipari fórum a Hallerban

Hagyományteremtő szándékkal szervezik meg március 20-án a Haller-iskolában az első mosonmagyaróvári vendéglátó-ipari fórumot.

Először szervezi meg a vendéglátó-ipari fórumot az idén százéves Haller-iskolában az intézménnyel karöltve a Mosonmagyaróvár és Környéke Gasztronómiai Egyesület (MKGE), mely a Lajta-parti város és környéke vendéglátósait tömöríti.

Bővebb tájékoztatás a 70/384-3685-ös telefonszámon kérhető.
– Iskolánk igazgatója és több tanára, szakoktatója is alapító tagja a Mosonmagyaróvár és Környéke Gasztronómiai Egyesületnek. A velük való együttműködést kiemelten fontosnak tartjuk, mivel így szinte napi kapcsolatban lehetünk a vendéglátásban elkötelezett szakemberekkel – állítja Csörgits Krisztián, a Haller gyakorlatioktatás-vezetője. Elmondta: az egyesület eddigi rendezvényei sok új szakmai információhoz juttatták a résztvevőket. A diákok oktatásában is részt vesznek az egyesületi tagok. Az I. mosonmagyaróvári vendéglátó-ipari fórum az eddigi legnagyobb közös rendezvényük. A Haller biztosítja a helyszínt, s cserébe az egyesület felajánlotta, hogy az iskolát támogatja a rendezvény bevételéből.

A jövő szombati fórumot reggel 8 órától Járkovics Miklós egykori neves vendéglátós emlékére hagyományteremtő melegkonyhai szakácsverseny nyitja meg. Ezt követően sajtkóstoló, baristabemutató kávékülönlegességekkel szerepel a programban, de szó lesz a sörfogyasztás aktuális helyzetéről is. Főként a szakmabelieknek lehet érdekes a konyhai higiénia fontosságáról, a melegkonyhás egységek ellenőrzéséről szóló előadás, de a vendéglátást érintő ellenőrzésekről, az új jogszabályokról is többet meg lehet tudni. A szervezők a néhány évtizede megszűnt pincérbálok tradícióját is szeretnék feleleveníteni.

Bővebb tájékoztatás a 70/384-3685-ös telefonszámon kérhető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar gitárművész világpremierje

A Mecséren élő Petik Ákos zeneszerzőt az a megtiszteltetés érte, hogy az athéni zeneakadémia professzora felkérésére írt művét a görög fővárosban adták elő. Tovább olvasom