Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Védőernyő alatt van a mosonmagyaróvári könyvtár

Amint arról már korábban beszámoltunk, a Huszár Gál Városi Könyvtárat a Flesch-központba integrálták január 1-jétől. A munkatársak alkalmazotti jogviszonya megváltozott, a szolgáltatás színvonala az ígéretek szerint marad.
Csiszár Péter, a Flesch Károly Közművelődési, Kulturális, Könyvtári és Városmarketing Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (Flesch Károly Nonprofit Kft.) vezetője a Kisalföld érdeklődésére elmondta: csak a tulajdonos változott. Január 1-jétől már a Huszár Gál Városi Könyvtárral összevontan működnek.

 – A gazdasági feladatokat mi látjuk el, a könyvtárban már csak a szakmai munkára kell figyelniük – szögezte le Csiszár Péter. Hozzátette: a könyvtár önkormányzati kapcsolódása megmarad, hiszen a Flesch nonprofit kft. is teljesen városi cég.

– Mi a gazdasági és adminisztratív feladatokat látjuk el, s a kommunikációs erőforrásainkkal a könyvtár munkáját is segítjük – tette hozzá.

A szakmaiság ugyanolyan magas színvonalú marad, mint amilyen eddig is volt.

 Csiszár Péter megerősítette: 2019-ben a fűtésrendszert és a nyílászárókat is kicserélik. A nyár folyamán mind az energetikai, mind a polcrendszer és a burkolatok cseréje megtörténik. Így reményeik szerint szeptembertől egy megújult épület várja az olvasókat. 
 
Pázsit Marianna, a városi könyvtár szakmai vezetője mesélt nekünk a könyvek és a könyvtár új életéről.
Pázsit Marianna, a városi könyvtár szakmai vezetője mesélt nekünk a könyvek és a könyvtár új életéről.

– A szakmaiság ugyanolyan magas színvonalú marad, mint amilyen eddig is volt. Mi csak egy védőernyő vagyunk a könyvtár számára – fogalmazott Csiszár Péter.

 – Ez a változás a téka 3757 regisztrált olvasóját nem érinti. Az olvasók regisztrációjának áraiban sincs változás, 1200 forint évente. Az átszervezés után is önálló marad a szakmai működésünk. Tavaly a téka intézményvezetője, helyettese és gazdasági vezetője is nyugdíjba ment. Az ő feladataikat a Flesch átvette, költségvetésünkkel együtt. Mi a szakmai feladatokra koncentrálunk – erősítette meg Pázsit Marianna, a Huszár Gál Városi Könyvtár szakmai vezetője.

A munkatársak alkalmazotti jogviszonya viszont megváltozott. Eddig közalkalmazottként dolgoztak, most a Flesch nonprofit kft. lett mind a 14 átvett munkatárs munkáltatója.
Tanfolyamokat szerveznek

A Huszár Gál Városi Könyvtár folytatja az internethasználói tanfolyamok szervezését is. A húszórás kurzusokra a könyvtári tagságon kívül még 2000 forint ellenében lehet jelentkezni a 96/219-887-es telefonszámon, valamint személyesen a könyvtárban is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autó és kerékpáros ütközött Mosonmagyaróváron

Baleset történt hétfőn reggel Mosonmagyaróváron - számolt be a facebookon a Mosonmagyaróvári… Tovább olvasom