Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 14°C | 26°C Még több cikk.

Városi gyásznap

Mosonmagyaróvár - Szombaton este 6 órakor a mosonmagyaróvári sortűz áldozataiért tartanak gyászmisét a magyaróvári Szent Gotthárd-plébániatemplomban.
Holnap délelőtt háromnegyed 10-től ünnepi szentmise lesz a mosoni Nepomuki Szent János-plébániatemplomban. Utána 10 óra 45 perckor kezdődik a megemlékezés, emléktábla-avatás és koszorúzás a mosoni temetőben. Emlékező beszédet mond Sárköziné Kollarits Edit, a Haller-iskola igazgatója, az intézmény diákjai műsorral szerepelnek. Az emléktáblát felszenteli Kapui Jenő mosoni plébános.

A vár udvarán délután 2 órakor emlékeznek meg és koszorúznak, a városházánál pedig délután fél 3 órakor. Megemlékezést mond Szabó Miklós polgármester, szaval Bérci Csaba. A kórház épületén elhelyezett emléktáblánál délután 3 órakor lesz a főhajtás és koszorúzás, délután 4 órakor a pedig a magyaróvári temetőben, ahol Farkas István piarista igazgató szól a mártírokról. A piarista iskola diákjai kulturális műsorral készülnek. Délután fél 5-kor gyalogos felvonulás indul a Gyásztérre (Különjárati autóbusz indul a temetőtől), ahol negyed 6-kor kezdődik a kegyeleti megemlékezés. Emlékbeszédet mond dr. Zétényi Zsolt. Imát mond Csáfordy Julianna református lelkész. Közreműködik a Theatrum ad Flexum, a Kühne Zrt. Fúvószenekara és a 70. Számú Széchenyi István Cserkészcsapat.

Olvasóink írták

  • 1. Igazság1960 2008. október 26. 11:41
    „Örök dicsőség a mosonmagyaróvári sortűz áldozatainak!
    Emléketek örökké él !
    Remélem hogy a további kutatások tisztázzák majd az áldozatok valós számát (én 100 felettről olvastam),s a neveiket.
    Én egy olyan településen lakok amely két ismert mosonmagyaróvári mártír születési helye volt.Talán előbb-utóbb lesz róluk utca elnevezve,vagy más módon lesznek megörökítve...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Születőben a Csodák Palotája a Futurában

Mosonmagyaróvár - A budapesti Csodák Palotája támogatásával egy természettudományi interaktív… Tovább olvasom