Kisalföld logö

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 3°C | 10°C Még több cikk.

Üzletet kínált, majd lelépett az előleggel

A pénzügyőrség által lefoglalt műszaki cikkek és jövedéki termékek áron aluli értékesítésének ürügyén milliókat csalt ki emberektől egy férfi.
Április második felétől többen tettek feljelentést a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon egy csaló ügyében. A sértettek egy apróhirdetési újságban kínáltak fel eladásra, illetve megvételre különböző dolgokat. Erre jelentkezett egy ismeretlen férfi, aki aztán a beszélgetés során felajánlotta, hogy a vám- és pénzügyőrség által lefoglalt műszaki cikkeket és jövedéki termékeket tud jóval a piaci ár alatt számukra megszerezni.

Amennyiben valaki érdeklődött a felkínált lehetőség iránt, azokkal Mosonmagyaróváron, illetve Győrben beszélt meg találkozókat. A helyismerettel nem rendelkező sértetteket több helyre is elkalauzolta és előleget vett fel tőlük, 10 ezer forinttól az egymilliót is meghaladó összegekig.

Ezt követően pedig a becsapott „vevőket" magukra hagyta. A férfinek alkalmanként segítői is voltak, akik találkoztak a sértettekkel.
A nyomozás során kiderült, hogy a bűncselekmények elkövetésével a 45 éves kapuvári P. Csaba gyanúsítható, aki ellen – mivel a felkutatására tett intézkedések nem vezettek eredményre – elfogatóparancsot adtak ki. A férfit a napokban sikerült a rendőröknek elfogniuk, majd az ügyészség indítványozására a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

P. Csabát ez idáig tízrendbeli csalás vétségével, illetve bűntettével gyanúsítják, amik során összesen több mint 3,5 millió forint kárt okozott. A férfi egyébként már nem ismeretlen a hatóság előtt, legutóbb tavaly júliusban szabadult öt év kilenc hónapos fegyházbüntetéséből. A rendőrök úgy vélik, a férfi vélhetően többeket is becsapott ezzel a módszerrel, ezért további sértettek jelentkezését várják.

P. Csaba jellegzetes megjelenésű, 165 centiméter magas, vékony testalkatú, kreol bőrű, hiányos fogazatú, metszőfoga jellegzetesen kiálló. A sértettek jelentkezhetnek a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon személyesen, vagy telefonon a 215-957-es számon. A sértettek adatait a rendőrség bizalmasan kezeli.

Lapunk úgy tudja, a kapuvári P. Csaba annak a P. Zoltánnak a testvére, aki jelenleg jogerős büntetését tölti a halászi plébános tragikus halálával kapcsolatos csalási ügy miatt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy padon a főherceggel

Két éve, Mosonmagyaróvár várossá avatásának 650. évfordulóján Szentkuti Károly alpolgármester vetette fel, hogy 2006-ban lesz Frigyes főherceg születésének 150., halálának 70. évfordulója. Az önkormányzat úgy döntött, hogy méltó emléket állít az élete utolsó éveit a Lajta-parti városban töltött, az emberek által egykor köztiszteletben tartott személyiségnek. Tovább olvasom