Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Utolsó esély állatmentők – pénz nélkül

Mosonmagyaróvár - Egyre többször lát el olyan beteg vagy sérült kutyákat, macskákat dr. Novák Péter, akiknek gazdái – nehéz anyagi körülményeik miatt – nem tudják vállalni az ezzel járó költségeket.
Az elmúlt évben hozott létre állatmentő alapítványt egy mosonmagyaróvári állatorvos, hogy segíteni tudjon a kóbor, gazdátlan kutyák, macskák gyógyításában, illetve azokon a beteg vagy sérült állatokon, melyeknek gazdái nehéz anyagi helyzetük miatt nem tudják fedezni a gyógykezelés magas költségeit.

Az Utolsó Esély Állatmentő Alapítvány még kevésbé közismert a környéken, ennek ellenére folyamatosan érkeznek kisebb-nagyobb adományok. A befolyt összeg azonban csak részben fedezi azokat a költségeket, amit betegei gyógyítására fordít a doktor.

Sajnos szinte hétről hétre egyre több kóbor vagy kidobott négylábú szorul ellátásra.

Dr. Novák Péter, az alapítvány elnöke szerint egyre gyakrabban fordul elő az is, hogy olyan kutyát vagy macskát visznek be a rendelőbe, melynek a gyógykezelését tulajdonosa nem tudja kifizetni. A szükséges kezeléseket az orvos természetesen elvégzi, ám a felmerülő költségeket már egyre kevésbé tudja vállalni. Az ilyen gyógyítások havonta már több tízezer forintjába kerülnek. Ezért hozták létre az állatmentő alapítványt.
Az orvos, mint mondja: az utóbbi időben egyre gyakrabban fordul elő, hogy éjszaka néhány hetes kiskutyákat vagy macskákat raknak a rendelője lépcsőjére.

Az elmúlt hónapokban szinte minden héten megesett ez. A hideg éjszakákon a kis állatok szinte teljesen kihűlnek. Az is gyakori, hogy a rendelőbe gyerekek visznek kutyát vagy macskát és kérik a doktort, hogy gyógyítsa meg a kisállatot. A gyerekek általában fizetni nem tudnak, ennek ellenére Novák Péter elvégzi a szükséges beavatkozásokat. A közelmúltban egy egyedül élő idős asszony szívbeteg uszkárja szorult gyógykezelésre. A gazda kis nyugdíjából nem tudta volna ezt fizetni, így az állatorvos vállalta a havi mintegy 6 ezer forintos gyógyszerköltséget, csak hogy ne kelljen elaltatni az állatot. Szintén saját költségén végezte el a műtétsorozatot egy lábsérült mopszon, akinek a gazdái ugyancsak nem tudták megfizetni a több mint 50 ezer forintos gyógyítást.Amiben segíthetnek
Az alapítványhoz befolyt összegből egyebek mellett a kóbor állatok betegsége, balesete esetén az állatorvosi költségeket biztosítják. Utazási, szállítási támogatást nyújtnak mindazok számára, akiknek állatát speciális, távolabbi állatklinikán lehet csak gyógykezelni. Hosszan tartó betegség esetén a többnapos kórházi kezelés költségeihez adnak támogatást. Finanszírozzák folyamatos gyógykezelésre és gyógyszerezésre szoruló állatok kezelését is. Az alapítvánnyal kapcsolatban további információ a 30/400-1465-ös telefonszámon kérhető. Az Utolsó Esély Állatmentő Alapítvány számlaszáma: Halászi Takarékszövetkezet 58600269-11135450.Méhes Ákos

Olvasóink írták

  • 1. Hegedűsné Sáránszki Krisztina 2008. június 14. 17:46
    „Üdvözlöm! Hegedűsné S.Krisztina vagyok Albertirsáról! Segítséget szeretnék kérni! Meghalt a szomszéd bácsi és a macskái hozzánk szegődtek, de anyagi helyzetünk miatt nem tudjuk őket sokáig ellátni! (nekünk is van 3 cicánk!) Kérem segítsen ha önnek módjában áll! 6 cicáról lenne szó! Köszönettel: Hné S. Krisztina Telefon: 06306553881”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenöt éve terelték el a Dunát

Dunacsúny (Cunovo) - Éjszaka is folyt a munka, köbös betonkockák kerültek az uszályokról a Dunába… Tovább olvasom