Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 7°C Még több cikk.

Újranyílt a bölcsőde

Hegyeshalom - Alig egyhetes beszoktatás után már igazán otthonosan mozognak a Napsugár Óvoda és Bölcsőde új, apró „lakói". Az önkormányzatnak sikerült újraindítania az 1992-ben bezárt bölcsődét.
Egy bölcsődei férőhely fenntartása évente 1,2 millió forint, ebből alig félmilliót fedez az állam, a többit a fenntartó önkormányzatnak kell hozzátennie. Ennek ellenére egyre több település tervezi saját bölcsőde létrehozását. Hegyeshalomban az óvoda egyik épületszárnyában, a megüresedett csoportszobában külön bejárattal alakítottak ki a falu (és környéke) legkisebbjeinek napközbeni foglalkozására alkalmas helyiséget.

A  tizenkét férőhelyes bölcsiben 13 másfél-két éves kisgyereknek kezdődött el múlt héten a beszoktatása.
A tizenkét férőhelyes bölcsiben 13 másfél-két éves kisgyereknek kezdődött el múlt héten a beszoktatása.

– Céde-pályázaton 7,5 millió forintot nyertünk, amit közel ötmillió forinttal egészítettünk ki, ebből alakítottuk át az óvoda egyik épületszárnyát – magyarázza Szőke László polgármester. Az idén fennállásának századik évfordulóját ünneplő hegyeshalmi óvoda a tanévet a tavalyi hat csoport helyett már csak öttel kezdte, így a felszabadult épületrész alkalmasnak bizonyult arra, hogy a bölcsődének helyet adjon. A két intézményt elválasztották, új bejáratot nyitottak a bölcsődének, felújították a csoportszobát, a kisebbek igényeihez igazították a vizesblokkot, nyílászárót cseréltek, fűtést korszerűsítettek. A kicsik kint alvására is alkalmas teraszt hoztak létre, és tejkonyha, babaátadó kapcsolódik az épülethez.

– A múlt hétfőn nyitotta meg kapuit a bölcsőde, mely az óvodával közös igazgatású közoktatási intézményként működik. A múlt hét folyamán a tizenkét férőhelyes bölcsiben tizenhárom másfél-két éves kisgyereknek (többségük helyi, de két levélit és egy mosonmagyaróvárit is beírattak) kezdődött el a beszoktatása. Ennek függvényében változtattunk az alapító okiraton, működési szabályzaton és az intézmény nevén is – tájékoztatott Magyarné Gaál Judit óvodavezető, aki elmondta: két alkalmazottat az óvodában csoportosítottak át, és felvettek egy szakképzett gondozónőt. Kifejtette továbbá: elsősorban helyi kisgyerekeket várnak, és számítanak azokra a kicsikre is, akiknek a szülei Ausztriában dolgoznak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A busafasírt a fő fogás

Mosonmagyaróvár - Fél év alatt 6300 látogatója volt a várpincében kialakított akváriumteremnek és… Tovább olvasom