Kisalföld logö

2019. 07. 24. szerda - Kinga, Kincső 19°C | 32°C Még több cikk.

Újra működik a körzeti megbízotti iroda

Rajka - Az önkormányzat és a rendőrség együttműködésével újra megkezdte működését a rajkai körzeti megbízotti iroda. A környéken egyre többször jelennek meg külföldi bűnelkövetők, ezért is volt szükség a csoport létrehozására.

Hétfő óta újra működik a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság rajkai körzeti megbízotti irodája. A határ menti település rendőrségét a múlt évben zárták be, az ott szolgáló egyenruhások a hegyeshalmi rendőrőrs állományába kerültek. A kapitányság vezetése és az önkormányzat azonban úgy döntött, hogy kibővített létszámmal újra működtetik a rajkai körzeti megbízotti (kmb) irodát, ám továbbra is a hegyeshalmi őrs részeként. Dr. Csokán Csaba alezredes, kapitányságvezető elmondta: míg korábban két kollégával működött az iroda, addig mostantól öt rendőr lát itt el szolgálatot. Közülük hármat a határőrségtől vettek át.

A rajkai csoport Rajkán, Bezenyén, Dunakilitin és Feketeerdőn lát el bűnügyi, közbiztonsági és közlekedési feladatokat.

A csoport visszaállítása érdekében a rajkai és bezenyei polgármester kereste fel a kapitányságvezetőt. Az alezredes elmondta: szakmailag áttekintették a települések bűnügyi és közbiztonsági helyzetét, valamint a rendőrségnek olyan információi vannak, miszerint szlovák bűnözői csoportok aktivizálódnak Rajkán és környékén. Az iroda visszaállításával gyorsabban tudnak majd reagálni egy-egy bejelentésre, valamint folyamatos jelenlétükkel a bűncselekmények megelőzésében is jó eredményeket érhetnek el.

Körzeti megbízottak: Az önkormányzat és a rendőrkapitányság közösen működteti az irodát.
Körzeti megbízottak: Az önkormányzat és a rendőrkapitányság közösen működteti az irodát.


Az érintett önkormányzatok erejükhöz mérten minden segítséget megadnak az iroda működéséhez. Az érintett négy település közösen finanszírozza egy járőrautó beszerzését, valamint fenntartását. Bazsó Lajos, Rajka polgármestere a Kisalföldnek elmondta: a schengeni csatlakozást követően különböző külföldi bűnözői csoportok jelentek meg a településen. Ezzel együtt a falu lakossága egyre bővül, sokan költöznek be, így az itt lakóknak egyre kevésbé tűnik fel egy-egy idegen megjelenése.

Ezért is merült fel, hogy egy rendőri egység működjön ismét a településen. Az önkormányzat mindezt erejéhez mérten támogatja. Az elmúlt időben számos külföldi telepedett le Rajkán, a tőlük kapott visszajelzések alapján ők is igénylik a fokozottabb rendőri jelenlétet és hajlandóak lennének erre áldozni is. Az önkormányzat a gépjármű fenntartása mellett informatikai eszközökkel segíti a rendőrség munkáját, sőt, hosszabb távon felmerült egy új iroda létrehozásának lehetősége.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sorompó nem lesz, csak szúrópróbaszerű ellenőrzés

Hegyeshalom - Egyes híresztelések ellenére továbbra sem lesznek sorompók az átkelőkön az… Tovább olvasom