Kisalföld logö

2019. 06. 19. szerda - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Újra jár a vonat a Pozsony Ligetfalu-Rajka-Győr vonalon

A járatokat a magyar-osztrák GySEV üzemelteti decembertől.
Csaknem tízéves szünet után, decemberben újraindul a rendszeres vasúti személyszállítás a Pozsony Ligetfalu-Rajka-Győr vonalon - írta a  szlovák közlekedésügyi tárca az MTI-nek pénteken eljutatott sajtóközleményében.    

Az érintett vonalon december tizedikén indul újra a vasúti személyforgalom, mindkét irányba együttvéve tíz vonat jár majd naponta, többségük a reggeli és a délutáni csúcsforgalom idején. A járatokat a magyar-osztrák GySEV üzemelteti majd.

A Pozsony Ligetfalu állomásról illetve odáig közlekedő járatok a Pozsony Ligetfalu-Hegyeshalom szakaszon személyvonatként közlekednek majd, vagyis minden megállóhelyen megállnak. A vonatok egy része Hegyeshalomtól Győrig illetve vissza gyorsított járatként közlekedik. Ezeknek a járatoknak az érkezési időpontjait úgy időzítették, hogy az utasok számára lehetővé tegyék a közvetlen csatlakozást a Budapest irányába közlekedő illetve az onnét érkező  gyorsvonatokra és Intercity járatokra.

A vasúti személyszállítás, a Pozsony-Győr vonalon történő újraindítására a Magyarország és Szlovákia között beindított közös infrastrukturális fejlesztések keretében kerül sor. A fejlesztések gerincét három új fő közlekedési tengely - az októberben építeni kezdett új komáromi Duna híd, a Rajkát Győrrel összekötő autópálya  illetve a Miskolc-Kassa autópálya - létrehozása alkotja.

Ezek mellett sok kisebb közlekedési összeköttetés megteremtése is tervben van, egyebek mellett az, hogy személyforgalom indul 7 olyan vasúti vonalon, ahol jelenleg ilyen nem bonyolódik. Utóbbiak egyike a Pozsony-Győr szakasz, amelyen a személyforgalom újraindítása javítja és komfortosabbá teszi a határ menti régiók összeköttetését.
Illusztráció

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teherautósok figyelem! Kiterelés és dugó az M1-es autópályán a Lajta pihenőnél Mosonmagyaróvárnál

Teherautósok figyelem! Kiterelés és dugó az M1-es autópályán a Lajta pihenőnél Mosonmagyaróvárnál
Hétfőtől tesztüzem, még nem büntetnek. Tovább olvasom