Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

Új osztályvezetők erősítik a rendőrkapitány

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság három osztályának vezetője immár egy hónapja kinevezettként irányítja az egységét. Az osztályvezetők szakmai elképzeléseikről, illetve az állomány helyzetéről nyilatkoztak lapunknak.
(Illusztráció)
A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának irányítását
Horváth Csaba alezredes kapitányságvezetővé kinevezését követően Babos László százados vette át. A frissen kinevezett vezető 1994 óta teljesít szolgálatot a rendőrségnél. Ez év januárjában a megyei főkapitányságról került a Lajta partjára a bűnüldözők megbízott vezetőjeként.

Minden eszközt bevetnek

A százados úgy véli, hogy az osztály jelenleg olyan stabil nyomozói, vizsgálói stábbal rendelkezik, ami alapot ad arra, hogy a városban és környékén lakók megelégedésére tudják végezni a bűnüldöző munkát. Babos László szerint Mosonmagyaróváron a jelenlegi bűnügyi fertőzöttség még kezelhető. Előfordulnak természetesen az embereket legjobban sértő vagyon elleni bűncselekmények, ám ennek megelőzése, illetve elviselhető szinten tartása érdekében minden rendelkezésre álló eszközt és erőt alkalmazni fognak – hangsúlyozta a vezető. Az osztály szervezeti felépítése változtatásokat nem igényelt, mindössze a nyomozó alosztály vezetésében volt személycsere, mivel a korábbi vezető magasabb beosztásba került.

A nemrég kinevezett osztályvezető munkája során továbbra is napi szinten kívánja tartani a korábban már kialakított szoros együttműködést a bírósággal, az ügyészséggel, az önkormányzattal, valamint a határőrség, illetve a vám- és pénzügyőrség helyi szervezeteivel.

A közlekedésrendészeti osztályt Gergó Gábor alezredes irányítja, aki már huszonhárom éve áll a rendőrség kötelékében, és korábban a nyomozó alosztályt vezette.

Csökkent a balesetek száma

– A jelenlegi jól felkészült állomány ellenére az alacsony létszám és az emberhiány egyelőre nem teszi lehetővé, hogy minden, közlekedési szempontból veszélyeztetett helyen ott legyünk – mondja az osztályvezető. – A lehetőségeinkhez mérten azonban mindent megteszünk annak érdekében, hogy a lakosság ezen elvárásának eleget tegyünk. A balesetek számában a tavalyi adatokhoz képest pozitív az idei mérleg. A halálos balesetek száma megegyezik az előző évivel, a súlyos és könnyű sérüléses eseteknél azonban húszszázalékos javulás tapasztalható.
Az alezredes hangsúlyozta továbbá, hogy munkájukat nagymértékben segítené, ha a járművezetők betartanák a közlekedési szabályokat, mivel jócskán akadnak olyanok, akik még a legalapvetőbb előírásokat is figyelmen kívül hagyják.

Timár Gábor őrnagy, a közrendvédelmi osztály nemrég kinevezett vezetője immár több mint tíz éve erősíti a rendőrség állományát. Korábban bűnügyi szakterületen dolgozott, majd a közlekedésrendészeti osztályt irányította.

Még több rendőrt a közterületekre

– A közrendvédelmi osztály feladata a kapitányság legnagyobb létszámú egységeként a közterületek rendjének fenntartása és a bűncselekmények elkövetőinek elfogása, de hatékonyan közreműködünk a közlekedés rendjének fenntartásában is. Térségünkben  a közbiztonsági helyzet jónak mondható. A vagyon elleni és garázda jellegű közterületi bűncselekmények száma viszonylag alacsony. A szolgálat szervezésével a városban és a környező településeken is arra törekszünk, hogy járőreink a nap minden szakában az itt lakók rendelkezésére álljanak, illetve hatékonyan fellépjünk a bűncselekmények visszaszorítása érdekében. Az osztály létszámának növelésével szeretnénk még több rendőrt a közterületekre vezényelni, tovább erősítve ezzel az emberek biztonságérzetét – hangsúlyozta az őrnagy.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokan keresik a Bursa Hungaricát

Az Oktatási Minisztérium egy olyan támogatási rendszert indított el tavalyelőtt a felsőfokú… Tovább olvasom