Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 7°C Még több cikk.

Túlélheti a bolha a telet

A helyfoglalások, parkolások kapcsán viszont gyakoriak a veszekedések: információink szerint néhány ízben ez már a tettlegességig is fajult.
Néhány hete nyitott meg a mosonmagyaróvári bolhapiac: az érdeklődés töretlen, szombatonként 40–45 árus – kedvezményes helypénzt fizetve – kínálja portékáit. A helyfoglalások, parkolások kapcsán viszont gyakoriak a veszekedések: információink szerint néhány ízben ez már a tettlegességig is fajult.

A bolhapiac augusztusi nyitásakor több száz holmi cserélt gazdát: a magyaróvári piac korábbi gyér forgalmán kívánt élénkíteni a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. (VÜF). A Vízpart utcai pavilonsoron és a mellette lévő parkolóban kialakított bazárra az ország különböző pontjairól is érkeztek árusok. Mivel az érdeklődés és a fogadtatás kedvező volt, a VÜF úgy döntött: augusztusban minden szombaton megrendezi a bolhapiacot, ráadásul helypénzt sem kell fizetni.

Veszekedések előfordulnak

Azonban már ekkor felhívták a figyelmet: szeptember 9-től már nem lesz ingyenes az árusítás. Információink szerint a piacozók között gyakori a feszültség: ennek egyik kiváltó oka a helyfoglalás, valamint a várakozási lehetőségek, hisz a parkoló helyén is árusok telepedtek le. Akadt olyan nézeteltérés is, mely már tettlegességig fajult. A VÜF közben újabb akciót hirdetett „Túléli a bolha a telet is" címmel. Ebben hangsúlyozzák: kedvezményes áron, érkezési sorrendben lehet helyeket foglalni szombat reggel hat órától. Láng István, a VÜF ügyvezető igazgatója elmondta: nem lepődött meg a veszekedéseken, sajnos feszültségek időnként előfordulnak a piacosoknál.

40–45 árus szombatonként

– Az első bolhapiacon 26 árus, a másodikon 45-en, a harmadikon 62-en kínálták portékáikat, s szombatonként több százan kíváncsiskodnak, vásárolnak itt – kezdte. – Természetesen a helypénz bevezetésével kissé visszaesett az árusok száma, ám most már „beállt" 40–45 főre. Ráadásul mindez az időjárás függvénye is, szerencsére eddig kedvezően alakultak a dolgok. Most kedvezményesen, fél áron adjuk ki a helyeket egészen jövő tavaszig. Hozzám is eljutottak a piacosok gondjai: a mosoniak például a magyaróváriakra panaszkodtak.

Átalakíthatják

– A Vízpart utcában áruló őstermelők viszont örültek a „bolhásoknak", megugrott a forgalmuk: van, akinek a nagyanyja ismét eljár „piacozni", más pedig a hipermarketből szombatonként kiköltözik ide a bazárra. Annyi bizonyos: nem ideális a mostani magyaróvári piaci létesítmény, ez egy „szerencsétlen építmény". Nem kedvez a piaci feltételeknek, megszűnt a csarnok jellege, szűk, eléggé zárt árusítórészek vannak: hosszabb távon valószínűleg átalakításra szorulnak – mondta Láng István.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szlovák offenzíva, szigetközi lehetőség

Széles Sándor, a Mosoni-Dunatáj Társulás elnöke a jövőben a magyar kormánydelegáció tagjaként… Tovább olvasom