Kisalföld logö

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra -1°C | 12°C Még több cikk.

Túl az ötszázadik autóbuszon

Mosonmagyaróvár - Kiss Péter kancelláriaminiszter és Krankovics István, az igazgatóság elnöke a szalag átvágásával közösen avatta fel a Kühne Zrt. most elkészült buszgyártó csarnokát.

Ünnepélyes keretek közt avatták fel pénteken délelőtt a mosonmagyaróvári Kühne Zrt.  új buszgyártó csarnokát. A cég régi vágya vált valóra a csarnok felépítésével – emelte ki ünnepi köszöntőjében Varga János vezérigazgató, miközben ismertette a beruházás részleteit.

Krankovics István (jobbra) mutatta meg Kiss Péternek a Mosonmagyaróváron gyártott járművet.

A mintegy másfél milliárd forintból felépült létesítményben a technológiai folyamatokat egymást követő sorrendben tudják végezni.  (A beruházásról lapunk csütörtöki kiadásában számoltunk be részletesen.) A cégcsoport terveiről, fejlesztési elképzeléseiről Krankovics István, a Kühne Zrt.  igazgatóságának elnöke beszélt, valamint felidézte a Kravtex buszgyártásának kezdeteit. Nagy teljesítményként értékelte, hogy a számos nehézség mellett – a közös munka eredményeként – át tudják adni az ötszázadik Credo buszt. Krankovics István kiemelte: buszgyártásuk megkezdésekor sokan ellenségesen viszonyultak a céghez és ennek most sincs vége. „Nem mindig korrekt játék folyik ezen a piacon" – fogalmazott. Számos versenyt kellett megvívniuk a multinacionális vállalatokkal, most pedig a kínai gyártókkal kell felvenniük a versenyt – sorolta Krankovics István. Az elnök bízik abban, hogy Magyarországon végre bekövetkezik az a szemléletváltozás, ami után a beszerzéseknél a hazai termékeket részesítik előnyben. Jó példaként emelte ki a Kisalföld Volánt.

A közlekedési vállalat vezérigazgatójának az ünnepségen adták át jelképesen az ötszázadik Credo buszt. Ezzel együtt száz
fölé emelkedett a Kisalföld Volánnál üzemelő Credo járművek száma.

Az ünnepségen bemutatták az ötszázadik Credo-buszt, amelyet jelképesen átadtak a Kisalföld Volánnak.

A Kravtex összességében egymillió forintnyi jutalmat adott a Kisalföld Volán azon hetvenegy sofőrjének, akik már több mint 100 ezer kilométert vezettek Credo buszokon.

Kiss Péter kancelláriaminiszter az ünnepségen a dinamikus fejlődés mellett a kiváló minőséget is kiemelte a Kühne erényei közt. Mint mondta: a 150 éves ipari kultúra, földrajzi adottságok, szellemi erőforrás és az adott pillanat megragadásának jó képessége együttesen járult hozzá a cég sikeréhez. A kormány arra törekszik, hogy a közszolgáltatókat olyan állapotba hozza, amivel erős megrendelői lehetnek a hazai iparnak. A miniszter szerint van helye a nemzeti érték választásának, aminek azonban nem zászlólengetésben kell megnyilvánulnia, hanem a hazai termékek előtérbe helyezésében.

Olvasóink írták

  • 1. Cseter János 2008. január 19. 09:21
    „Nocsak! Olvassák az "Elvtársak" a Kisalföld NET-es rovatát!
    Ugy látsdzik Kiss úr, eljött tanulmány útra? Vajon tanúl is e kormány abból, hogyan kell Magyarországon értékeket gyártani? Vagy majd segít a hasznot lefölözni? Mert ahhoz biztosan értenek!
    Esetleg nem akar olyan helyre is ellátogatni, ahol éhendöglenek az állatok, és egyre jobban mennek tönkre az állattartók, mert behozzák a silány külföldi árut csupán azért, hogy itt letörjék a termelést!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Késsel fenyegette, majd megerőszakolta a lányt

Mosonmagyaróvár - Alig két óra alatt elfogták a rendőrök azt a férfit, aki először késsel… Tovább olvasom