Kisalföld logö

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 31°C Még több cikk.

Tragédia után - ˝innentől már az ügyvédek kezében van az ügy˝

A Washingtonban élő Szimonisz László is segítségét ajánlotta a philadelphiai vízi baleset mosonmagyaróvári károsultjainak. Szimonisz szerint napokon belül előzetes jelentés lehet a balesetről, a teljes tényfeltárás viszont egy-másfél év múlva készülhet el.

Szimonisz László, több amerikai elnök tolmácsa jelenleg Washingtonban él: ˝Éppen 55 éve kerültem a mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnáziumból Philadelphiába˝ – mondja a férfi.

˝Rettenetes, ami a magyar diákcsoporttal történt, mély részvétem az elhunyt fiatalok családjának. A philadelphiai városházán keresztül felajánlottam segítségemet azoknak a mosonmagyaróváriaknak, akik a baleset után itt rekedtek. Háromórányira lakom onnan, autóval szívesen elhoztam volna és elszállásoltam volna néhányukat: erre végül nem volt szükség, mivel két család állítólag befogadta őket˝ – mondta, majd a baleset amerikai sajtóvisszhangjáról beszélt.

 

˝Hétfőn korán reggel felhívott a mosonmagyaróvári polgármester, s azt kérte, nézzek utána az ügyvédeknek, hogy valóban azok képviseljék a magyar károsultakat, akik ehhez értenek - mondta Szimonisz László.˝
˝A felelősség megállapítására ilyen esetben kialakult itt egy rendszer. A közlekedésbiztonsági hatóság emberei 8–10 nap alatt előzetes jelentést készítenek, ez még nem került nyilvánosságra. A teljes hatósági jelentés kiadása viszont egy-másfél évig is eltarthat. A baleset körülményei sem tisztázottak: tény, hogy a kétéltű a Delaware folyó közepén bedöglött.

Tudni kell, hogy ez egy nagyon forgalmas vízi út, nagy-dunányi széles és eléggé sebes. Érthetetlen, ha valóban úgy történt, hogy a kétéltűről nem jeleztek a parti őrségnek, s nem adtak vészjelzést sem. Ma már mindenkinek van mobiltelefonja, senki sem tudja, miért nem kértek segítséget˝ – mondta Szimonisz László, hozzátéve: ő is utazott már ezen a kétéltű járművön, kellemesnek találta, s normális esetben nem érezte veszélyesnek.

˝Azt tudni kell, hogy 38 fokos meleg volt, s a kacsának állítólag már az előtte lévő napokon is túlhevülési gondjai akadtak. Pedig ez egy ˝beidomított kacsa˝, melynek komoly közlekedésbiztonsági feltételeknek kellett megfelelnie. Az Egyesült Államokban egyedül Philadelphiában használják közlekedési forgalomban is, holott ez sehol nem lenne tiltott˝ – mondta.

˝Most már az ügyvédek kezében van az ügy. A balesetet szenvedetteknek vélhetően a New York-i főkonzul ajánlott jogi képviselőket. Hétfőn korán reggel felhívott a mosonmagyaróvári polgármester, s azt kérte, nézzek utána az ügyvédeknek, hogy valóban azok képviseljék a magyar károsultakat, akik ehhez értenek˝ – mondta el Szimonisz László.

Olvasóink írták

 • 5. MTT 2010. július 14. 19:31
  „Ez a legkevesebb, hogy segítenek. Vissza már nem kapja a két család a gyermekét, de enyhíthetik a kiadásaikat.”
 • 4. darktouch 2010. július 14. 04:29
  „:)”
 • 3. invektus 2010. július 13. 16:52
  „ÉN ERRE NEM MONDOK SEMMIT
  DE HA EGY ÜGYVÉD INGYEN ÉS BÉRMENTVE
  LE A KALAPPAL

  :)”
 • 2. RickCartman 2010. július 13. 15:55
  „tolmács úr, nagy tiszteletem az Öné, de a nyilatkozata tele van az "állítólag"," vélhetően´ kifejezésekkel, ön éppúgy a sajtóból értesült a tragédiáról, mint bármelyikünk.Segítsen, ha tud,de találgatásokba ne tessék bonyolódni.”
 • 1. NaLa 2010. július 13. 12:54
  „No komment...illetve mégis egy idézet:
  "A
  nagy madarak ritkán énekelnek..."”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosonmagyaróvári kékfény: trükkös megállítás, autólopás

Szerelőtől loptak autókat, dísznövényeket vitt magával egy tolvaj Mosonmagyaróváron ; lába kélt egy… Tovább olvasom