Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Továbbra is nagy a forgalom Hegyeshalomnál, 5 km-es a kocsisor a határ előtt - fotók

Továbbra is nagy a forgalom Hegyeshalomnál, 5 km-es a kocsisor a határ előtt - fotók
Lassú haladásra készüljenek a hétvégén, a várakozási idő több óra lehet Ausztria felé.
Vasárnap, 11.40 - Szombat éjszaka volt a csúcs

Vasárnap délelőtt 5 kilométeres volt a torlódás az M1-es autópályán Hegyeshalom közelében, a határátlépési pontnál körülbelül egy órás a várakozás - tájékoztatott a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyelete.

A forgalom ingadozó, szombaton késő este 17-18 kilométeres sor is volt Hegyeshalomnál, ami később 4 kilométeresre csökkent. A vendégmunkások nagy számban térnek vissza a nyugat-európai országokba ezen a hétvégén, ezért vasárnap is erős forgalomra lehet számítani. A külföldiek javarészt az autópályát választják, ezért torlódik a gépjárműforgalom Hegyeshalomnál.

A rendőrség továbbra is azt kéri, hogy az autósok az Ausztriába történő határátlépéshez lehetőség szerint válasszák az 1-es főúton a kishatárt, vagy az M15-ös autóúton a rajkai, illetve a soproni, vagy a vámosszabadi határátlépési pontokat.
 
Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

21.22 - Fokozódott a helyzet az M1-esen Hegyeshalomnál - Már 14 kilométeres a torlódás

A megnövekedett forgalom miatt már 14 kilométeres a torlódás az M1-es autópályán, Hegyeshalom közelében; a határátkelő pontnál is lassúbb áthaladásra kell számítania a közlekedőknek - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szombat este.

A rendőrségi honlapon olvasható közleményben azt kérik, hogy az arra haladó autósok az Ausztriába történő határátlépéshez lehetőség szerint válasszák az 1-es főúton a kishatárt, vagy az M15-ös autóúton a rajkai, illetve a soproni, vagy a vámosszabadi határátlépési pontokat. Hegyeshalomnál már délelőtt is nagy volt a forgalom, fél 12-kor a rendőrség arról számolt be, hogy öt kilométeren torlódnak a járművek az M1-es autópályán.
 
Így kígyózott a kocsisor a hegyeshalmi határ előtt - fotók: Olvasó

20.54 - Még mindig telített az M1-es sztráda

Az M5-ös - M0-s - M1-es útvonalon Ausztria felé az erős tranzitforgalom miatt szinte egész nap folyamatosan telített forgalmi sávokban lehet autózni. Az autópályákon mindkét irányban a nyílt pályán hóeltakarítást és alászórást végző gépek mögött lassú haladásra kell készülni, azokat előzni tilos és veszélyes!

Az M1-es autópályán a biatorbágyi emelkedőn, később Tatabányánál, illetve Győr déli elkerülő szakaszán lassú még a forgalom.

12.18 - Olvasónk helyzetjelentése
 
Abdai lehajtótól Bécs irányába az M1 bedugult - írta Tudósítónk.
Abdai lehajtótól Bécs irányába az M1 bedugult - írta Tudósítónk.

11.41 - Torlódnak a járművek a hegyeshalmi határátlépési pontnál

A megnövekedett forgalom miatt öt kilométeren torlódnak a járművek az M1-es autópályán a hegyeshalmi határátlépési pontnál Ausztria felé, és az 1-es úton is torlódás alakult ki - tájékoztatott a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton.

Tóth Gabriella elmondta, hogy az M1-esen a várakozási idő több mint egy óra, az 1-es úton pedig fél óra. Hozzátette, hogy napközben akár hosszabb torlódás is kialakulhat, ezért arra kérik a sofőröket, hogy lehetőség szerint válasszák a rajkai, a vámosszabadi vagy a soproni határátlépési pontokat, indulás előtt pedig tájékozódjanak a várható várakozási időkről a rendőrség honlapján.
 
Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

Szombat, 10.06 - Lassul az előrejutás a sztrádán

Az M5-ös - M0-s - M1-es útvonalon Ausztria felé a nagyszámú, tranzitforgalomban nyugat felé autózók miatt folyamatosan telített forgalmi sávokban lehet autózni. Helyenként lelassul az előrejutás. Az autópályákon mindkét irányban a nyílt pályán hóeltakarítást és sózást végző gépek mögött lassú haladásra kell készülni, azokat előzni tilos és veszélyes! - írja az Útinform.

Péntek, 22.50 - Hegyeshalomnál az M1-es autópálya átkelőnél csaknem 3-4 km a feltorlódott kocsisor hossza, a várakozási idő több, közel egy óra Ausztria felé - írja az Útinform.

22.00 - Az M1-es autópályán az országhatár felé vezető oldalán a nagyszámú, tranzitforgalomban nyugat felé autózók miatt telítettek a sávok. Helyenként lelassul az előrejutás.

Hegyeshalomnál az M1-es autópálya átkelőnél csaknem 2-3 km a feltorlódott kocsisor hossza, a várakozási idő több, mint fél óra Ausztria felé - írja az Útinform.

19.19 - Hegyeshalomnál az M1-es autópálya átkelőnél csaknem 2 km a feltorlódott kocsisor hossza, a várakozási idő 15-20 perc Ausztria felé.

18.13 - Hegyeshalomnál az M1-es autópálya átkelőnél csaknem 5 km a feltorlódott kocsisor hossza, ami 50-55 perces araszolást eredményez Ausztria irányába.

Az 1-es főúti átkelőnél is jelentős a torlódás, ott szintén araszolnak a járművek - írja az Útinform.  

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy a gépjárművezetők fokozott odafigyeléssel közlekedjenek az autópálya érintett szakaszán, továbbá, hogy indulás előtt a rendőrség honlapjának határinfo oldalán tájékozódjanak a választott határátlépési pontoknál szükséges várakozási időkről!
A hétvégén is nagy lesz a forgalom az M1-esen >>

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján szombaton és vasárnap a főbb tranzitútvonalakon a Nyugat-Európába visszatérő munkavállalók miatt a szokásosnál is nagyobb forgalomra és így telítettebb sávokra számíthatnak az arra közlekedők.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tóth Péter még öt évet szeretne Lipóton

Az iskola egy olyan befektetés volt, mely 15-20 év múlva fog megtérülni - vallja Tóth Péter lipóti… Tovább olvasom