Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Több mint félmilliárdból építettek új csarnokot

Kimle - Önerőből kétmillió eurós beruházással új raktár- és üzemcsarnokot épített a Biella Kft. Az iskola- és irodaszereket gyártó vállalatot egyelőre elkerülte a válság mélyebb hatása, így egyetlen alkalmazottjuktól sem kellett emiatt megválniuk.
Míg a gazdasági élet szinte minden területén érezteti hatását a gazdasági válság, úgy tűnik, az iroda- és iskolaszergyártást egyelőre nem érintette annyira mélyen ez a folyamat. Legalábbis ez látszik a kimlei Biella vállalat kimlei gyáregységében. A svájci tulajdonú, iroda- és iskolaszert, illetve gyűrűs mappákat gyártó cég amellett, hogy elkerülhette a létszámleépítést, önerőből több millió eurós fejlesztést is végrehajtott az elmúlt időszakban Kimlén.

A cég jelenleg 140 – többségében helybéli – alkalmazottat foglalkoztat, ám a szezonális termelés – iskolaszergyártás – idejére, márciustól júliusig ideiglenesen ez a létszám közel ötvennel magasabb szokott lenni. A gazdasági válság az elmúlt évben éppen a „létszámmélyponton" érte a társaságot – tudtuk meg Bakai Győző ügyvezetőtől. Elsősorban az irodaszer-megrendelésekben volt érezhető a visszaesés, ezért az egyik gyártósoron egy műszakot le kellett állítaniuk. Az így felszabadult munkaerőt azonban a másik üzemben tudják tovább foglalkoztatni. A most induló iskolaszerszezonra pedig várhatóan még további embereket kell felvenniük. Míg az irodaszerek terén közel 25 százalékos visszaesés tapasztalható a megrendelésben, addig az iskolaszerekre a korábbi éveknek megfelelő a kereslet továbbra is.

Fejlesztettek: A napokban készült el a 2 millió euróból épült új csarnok.
Fejlesztettek: A napokban készült el a 2 millió euróból épült új csarnok.

A válság ellenére a kimlei cégnél nagyszabású fejlesztések történtek az elmúlt időszakban. A társaság pályázati forrás nélkül, önerőből összességében hárommillió euróból bővítette az üzemet. Még az elmúlt évben fordítottak egymillió eurót gépvásárlásra, a napokban pedig elkészült a 2400 négyzetméteres üzemcsarnok, mintegy kétmillió euróból. Az ügyvezető elmondta: a bővítésre azért volt szükség, mert az anyavállalatnál 1600 raklapnyi árut tárolnak, aminek nagy részét így már Kimlére tudják szállítani. Az új csarnokban emellett 900 négyzetméternyi gyártófelületet is kialakítottak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét rend lett

Közel harminc mecséri lakos minden évben tavasz elején a faluba bevezető utak környékén és a vízi út… Tovább olvasom