Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -5°C | 2°C Még több cikk.

Tízmillió euróból bővítette kapacitását a Nolato Mosonmagyaróváron - fotók

Hivatalosan is átadták csütörtökön a Nolato 2400 négyzetméteres új csarnokát.
Tízmillió euró (3 milliárd 217 millió forint) saját forrásból bővítette termelő kapacitását a mosonmagyaróvári székhelyű, higiéniai és egészségügyi termékek előállító Nolato Magyarország Kft. - közölte a cég az az MTI-vel csütörtökön.
 
A Nolato mintegy 2400 négyzetméteres csarnokot építtetett hatmillió euró (1 milliárd 930 millió forint) értékben, amelynek gyártóterülete 1800 négyzetméter. Huszonnégy különböző méretű fröccsöntő gép kap helyet a területen, eddig tizenegyet szereztek be négymillió euróért (1 milliárd 287 millió forint). A csarnok további területei kiszolgáló helyiségek.  
Tízmillió euróból bővítette kapacitását a Nolato Mosonmagyaróváron. Fotók: MTI

A fejlesztés célja, hogy a Nolato még jobban ki tudja szolgálni egyik új kiemelt ügyfelét, akitől három évre nyert el inzulin adagolók műanyag alkatrészeinek gyártását. Ma már az inzulinadagolókhoz szükséges 16-17 alkotórész felét a Nolato gyártja - idézte a közlemény Bart J. G. Noldent, a Nolato csoport gyártásért és technológiáért felelős alelnökét.

Az új csarnokban a termékek gyártása rövid ciklusidőt és nagy pontosságot igényel, ezért a korábban használatos hidraulikus fröccsöntő gépek helyett elektronikus gépeket szereztek be. A bővítéssel mintegy húsz emberrel bővül a foglalkoztatottak létszáma.

A beruházás előkészítése tavaly nyáron kezdődött, a csarnok építése idén május közepére fejeződött be. Áprilisban megkezdték a próbagyártásokat is.  
 
Az építés során olyan hűtőket szereztek be, amelyek télen a hideg külső levegőt használják, így 15-20 százalékos villamos energia megtakarítást lehet elérni.
 
A Nolato Magyarország Kft. a Nolato cégcsoport tagja, amelyet 1938-ban alapítottak Svédországban. Jelenleg világszerte 23 telephellyel rendelkezik és mintegy kilencezer embert foglalkoztat.  

A cég polimer összetevőket tartalmazó gyógyászati és orvos-technológiai eszközök fejlesztésével és kivitelezésével, mobiltelefon alkatrészek és részegységek tervezésével, fejlesztésével és gyártásával, valamint műanyag alapú ipari megoldásokkal, alkatrészek és rendszerek fejlesztésével foglalkozik.

A nyilvános céginformációk szerint a Nolato Magyarország nettó értékesítési árbevétele tavaly 68 millió 496 ezer euró (22 milliárd 32 millió forint) volt, amely 8,8 millió euróval haladta meg a 2016. évit. Az árbevétel mintegy kétharmad része származik az exportból, tavaly ez 46 millió 558 ezer euró (14 milliárd 975 millió forint) volt, 6,4 millió euróval több, mint 2016-ban. Nyeresége 9 millió 822 ezer euró (3 milliárd 159 millió forint) volt, 2,5 millió euróval több az előző évinél. A nyilvános adatok szerint a társaság mintegy ötszáz embert foglalkoztat.  

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosonmagyaróvári fotós rangos díjai

Mosonmagyaróvári fotós rangos díjai
A Magyar Természettudományi Múzeumban a napokban díjazták a Lenergy - Az év természetfotósa 2018… Tovább olvasom