Kisalföld logö

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Tizennyolc ország makettezői találkoztak

Hazánk mellett tizenhét ország közel ezer makettezőjének alkotásait mutatták be Mosonmagyaróváron.
Kattintson a képre >>
Pontosan egy évtizeddel ezelőtt rendezett először kiállítást és versenyt a Mosonmagyaróvári Makettező Klub a Lajta-parti városban, ám akkor még csupán a szűkebb régióból érkeztek kiállítók és mindössze néhány tucat alkotást mutattak be. Az elmúlt tíz év alatt az egyesület fokozatosan építette kapcsolatait, melyek segítségével a hétvégén megrendezett tizedik jubileumi kiállításra már hazánk mellett tizenhét országból érkeztek makettezők több mint kétezer-ötszáz alkotással.
A rendezvényre a hazai makettezőkön kívül angol, dán, svájci, holland, olasz, osztrák, szlovén, horvát, szerb, román, ukrán, szlovák, cseh, lengyel, német, francia, sőt, még japán alkotók is eljöttek és bemutatták munkájukat.

A negyvenhét különféle kategóriából idén is a repülőgépek, illetve a harci járművek voltak a legnépszerűbbek, hiszen több száz darabbal neveztek ezekbe a kategóriákba. Ám ezúttal sem maradtak el a különféle autók, kamionok és hajók élethű, kicsinyített másai sem. Az alkotások közt kuriózumnak számított az a néhány nagyobb méretű harcijármű-modell, melyet alkotója az utolsó alkatrészig saját kezűleg készített.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új közbeszerzési eljárás a sportcsarnokra

Újra ki kell írni a közbeszerzési pályázatot a tervezett mosonmagyaróvári sportcsarnok megvalósítására, mivel a közbeszerzési döntőbizottság megsemmisítette a bírálóbizottság korábbi döntését. A polgármester szerint a PPP-konstrukció helyett állami támogatással, saját erőből kellene megvalósítani a beruházást. Tovább olvasom