Kisalföld logö

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Tesco-teszt - Mosonmagyaróvár

Vásárlói kommandósok című sorozatunk első részében a mosonmagyaróvári Tesco hipermarketben néztünk körül.

A brit üzletlánc mosonmagyaróvári tagja 2003-ban épült. A nonstop hipermarket a város Hegyeshalom felőli szélén, a Királyhidai úton található, közvetlenül mellette a vasútállomás mellől elköltöztetett autóbuszállomás (a költözést a helyiek egy része máig nem emésztette meg). Az épületben egyebek mellett lottózó, virágos, drogéria, gyógynövény-szaküzlet, mobiltelefonszolgáltatói kirendeltség, gyógyszertár és ruházati üzlet is található. 5 percesnek hirdeti magát az óvári Tescoban található étterem - a gyorsétteremben egész korrekt áron egész korrekt napi menüt is lehet kapni.

Tesco a város szélén.
Tesco a város szélén.


A mellékhelyiséget is szemügyre vettük: papír volt, folyékony szappan volt, egyetlen fülke sem volt zárva hiba miatt, a mosdók is rendben voltak. Ottjártunk előtt nem sokkal mostak fel a férfivécében. A falon lévő nyilvántartás szerint óránként ellenőrzik a vécék állapotát.

A hipermarketben a személyzet két tagját tettük próbára, hogy tisztában van-e azzal, hogy mit hol talál a kedves vásárló. Először írható cédét kerestünk a konyhaosztályon, az eladó készséges volt, az akció pedig sikeres. Másodjára az édességeknél értünk utol egy zöldruhás fiatal alkalmazottat azzal, hogy BFF 55-ös lisztet keresünk. A hölgy még nem is hallott ilyen lisztről, a cukrok melletti különleges biolisztekhez vezetett bennünket, aztán a hagyományos lisztekhez. Ott hagyott volna kedvünkre válogatni minket a BFF 55 után, mire feltűnt neki, hogy a hagyományos rétesliszt fedőneve a BFF 55. Úgyhogy a lisztes projekt is sikerrel zárult végül. Ezután amatőr fogyasztóvédelmi ellenőrként lejárt szavatosságú élelmiszerek után kutattunk - sikertelenül (ez persze nem zárja ki, hogy a húspultban vagy a zöldségosztályon nincs ilyen, de hát ott nem tüntetnek fel ilyesmit, csak az előre csomagolt termékeken). 

A leértékelt áruk között egy lyukas csomagolású szeletelt gombát találtunk, meg egy kissé szottyadt tálcás újhagymát - ezek voltak leginkább neccesek. Az utolsó napos előre csomagolt szeletelt tarjával árpróbát tettünk volna, azonban a termék az árellenőrző szerint nem létezik. Úgyhogy hús nélkül folytattuk az utat, viszont vettünk akciós bögrét és piskótatallért - mindkettőnek stimmelt az ára az ellenőrzésnél.

Sajnos szemét is van, s talán ez nem az áruház hibája...
Sajnos szemét is van, s talán ez nem az áruház hibája...


Péntek délutáni ottjártunkkor egész nagy tömeg volt az áruházban, ennek ellenére úgy értünk a pénztárhoz, hogy nem állt előttünk senki. S ha már tömeg: a nyáron tapasztalt szlovák vásárlói áradat novemberben nem jellemző sem az üzletben, sem a parkolóban. S ha már parkoló: a parkoló viszonylag tiszta, viszont a környező zöldfelületet elég rendesen teleszemetelték egyesek.

A kerékpárosokra is gondoltak az áruházban, a tárolókat a biciklisek alaposan kihasználják.

Olvasóink írták

97 hozzászólás
 • 97. charlly 2010. november 29. 22:15
  „SAJNOS csak egyet nem ellenöriztek: hogy mennyit szamolnak fel a KASZANAL !!
  A kihirdetett AKCIOK ( 25% vagy 2+1 stb stb) nincsenek betartva, mar töbször is elöfordult, aki eszre veszi jo aki nem nem, csak hosszu ertetlenkedes utan az Informacional (udvariatlan szemelyzet!) es töb alairas utan lehet a penzt vissza igenyelni,
  Ez nem veletlen mert töbször is elöfordult, azt mondjak hat meg nincs benne a rendszerbe ???!!!!! mikor mar " 2-3 napja ervenyes volt az AKCIO !”
 • 96. Goldhofer-Anhängerbau 2010. november 24. 20:28
  „Az óvári "fióküzletet" nagy ívben el kell kerülni!”
 • 95. Goldhofer-Anhängerbau 2010. november 24. 20:28
  „Az óvári "fióküzletet" nagy ívben el kell kerülni!”
 • 94. Leiaaa 2010. november 22. 17:19
  „Nem is pénteken történt mindez..”
 • 93. Leiaaa 2010. november 22. 17:15
  „Szerintem roppantul megtévesztő az hogy kódja alapján kérték. Nem lehet az összes liszt kódját megtanulni. Különben is a vásárlók a nevükön keresik a termékeket. pl. kukoricadara, rétesliszt. Az hogy a kódot azaz ezt az elnevezést nem ismertem még nem jelentette azt hogy nem próbáltam segíteni. A neve alapján a bio vagy a különleges lisztek valamelyikére gondoltam. Készségesen odamentem és megnéztem. És igen valóban rájöttem hogy a kódról volt szó. De nem akartam magára hagyni a "vásárlót", hiszen első számú szabály nálunk hogy ha nem ahhoz az osztályhoz tartozunk vagy épp magunk nem boldogulunk (én igen) akkor segítséget kérünk egy hozzáértő kollégától.”
 • 92. halas001 2010. november 22. 16:19
  „Pancser !
  A pancser az a hozzászólásában is pancser!
  Ha nem tudná az ön által vásárolt termékek, nem a vágóhídról kerülnek a boltba, hanem a Törökbálinti elosztón
  keresztül, ahol esetleg még az átcsomagolás is előfordul.
  Ami a kibelezést illeti az mindig szaros és egyszeri lemosás nem is szokott segíteni, amúgy meg az egér kaki és a tyukxar között szemmel és orral látható különbség van még a faludban is. Addig is hajrá a TETYÓBA.”
 • 91. pancser 2010. november 21. 17:27
  „"Invektus" Munkahelyen azt csinálsz amit mondanak. Ha még sem akkor magadra vess, ez mindenütt így van és nem untatnám ilyesmivel a nagyérdeműt. Helytelen, hogy neveket emlegetsz, olyanokét aki szintén alkalmazottaK, az ő feladatuk lene, hogy olyanokkal mint te elvégeztessék a megkívánt munkát! Hidd el a problémáid senkit nem érdekelnek!”
 • 90. fortuna54 2010. november 21. 13:58
  „89-es vinyo.Ezt aztán jól megaszontad.Hogy miket tudsz összevinnyogni,ez csodálatos. Most a pelenkákkal,vagy a pudigal van bajod?Mit huzogassak a szinházban,talán a kiálló füleidet?”
 • 89. vinyo 2010. november 21. 10:42
  „84. jajj de gáz vagy apám:)))menj élvezkedj huzogasd a színházban:)))vén f...sz:))) ahha még pelenkát használok, látod s velem vitázol,akkor te még az én szintemen megragadtál:))))idióta:))))

  csak a pontoság kedvéért,igen te loser ott is vannak puding desszertek gyerekeknek,s láss csodát nem kell hűtteni őket ,te igen nagyon .........:)))))”
 • 88. kiskiralylany7 2010. november 21. 09:53
  „még nem kell sorba állni ez hülyeség , a másik fele amiota ki költözött a volán a város végére nincs össz hangal a máv zrt-vel állandoan elkésem a haza felé indulo buszt mikor ép györ felöl jövök kb 5-10 perc a különbség. ezt nem tudják meg várni a volánosok elég szomoru és orákig kell várni hogy haza jussak valahogy !!!!!!!”
 • 87. INVEKTUS 2010. november 21. 00:00
  „HIHI :) TUDTÁK HOGY JÖTÖK”
 • 86. INVEKTUS 2010. november 20. 23:54
  „INVEKTUS ! Te értetted amit itt leírtál ? Mert én nem mindent :D :D De Jó volt !:D

  azt tudod hogy a movári tecso felvételi lapján szerepel az hogy bármikor berakhatnak pénztárba
  azt tudod ha beraknak pénztárba és elbaszol valamit akkor ugrott a fizetésed??

  velem aláiraták még azt is hogy TESCOS TITKOK

  kondor georginát másnéven helytartot üdvözlöm
  :)

  nos tessco által megleht engem büntetni
  :)

  a pancseral meg még mindig szeretnék talizni
  bugyibuci :P

  A GYÖRI TESCO ÉS A MOVÁRI TESCO ÉG ÉS FÖLD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 85. INVEKTUS 2010. november 20. 23:38
  „:)”
 • 84. fortuna54 2010. november 20. 21:19
  „76-os vinyo.A gyererésznél,a pelenkákal szemben van a puding? A pelenkáknak is lejárt a szavatossága,persze közel voltak a puding-hoz.Hát te még pelenkát használsz?Te jó ég.”
 • 83. vinyo 2010. november 20. 20:07
  „82
  egy szót nem írtam arról , hogy nem járok oda , te iqharcos, én is járok oda is, és akkor mivan?
  van pénzünk színházi elődásra , de az ilyen f...jankók miatt nem járunk , mind amilyen te vagy:)
  menj azt holnap élvezkedj ugyis márcsak ott tudsz nem? he he he loserfc:)))))”
 • 82. fortuna54 2010. november 20. 17:54
  „78-as.Ha kissé tudnál gondolkodni,talán rá jönél,hogy mi a gondom. Sza..l izesítet vinnyogó. A parkoló tömve van a tescó vásárlói autóival.Hogy tudjátok károgó kritizálok,hogy mi nem jó a tesco-ban,ha sosem jártok oda? Holnap ugyis Melinda lesz a program.Nincs pénzetek egy szinházi elöadásra,vagy az már magas nektek?”
 • 81. MSangel 2010. november 20. 15:59
  „Nagyon régóta járok a tescoba, semmi gondom nem volt még velük, amin meg látom nem jó minőségű áru egyszerűen nem veszem meg. A vásárló társakkal van több gond.. Sokkal különb mint a konkurenciái, ahol nagyon gyér az árukészlet. És kedvesek a kasszások!! Óváron viszont más nem élelmiszer üzletekben sajnos nagyon barátságtalan eladók vannak...”
 • 80. Boli 2010. november 20. 14:57
  „Pl.az "ungarische tablettásbor"... és még sorolható a sok tescos ipari hulladék, amit ott megkapsz, igazi magyar "hungaricum" és igazi hazai termék! A tecsós akciókról nem is beszélve, amikor bekeverik az akciós és nem akciós pl. irodaszereket egy tárolóba... Amikor a Tesco-ban dolgozó csajszi is azt mondja, hogy ő is a Lidlbe jár húst venni, de leginkább, ha van ideje a henteshez közvetlenül, az azért jelent valamit... Amikor a Lidl-ben a 700-750 forintos spanyol vörösbor veri a magyar "nagyon márkás termelői" (pancsolt) vörösbort (xezer), az miért van tessék mondani? A kedvencemet a múltkor láttam: mit visz a paraszt a Tecsóból? A 2000 forintos 2008-as(!) Beaujolais-t, mert hát "anyukám, ez igazi francia!" Valamelyik este egyébént bősz átcimkézés volt a sajtos és a húsos pultnál... Aranyos...”
 • 79. Gomboc 2010. november 20. 12:58
  „http://napi-politika.gportal.hu/gindex.php?pg=32624237&nid=5649071”
 • 78. vinyo 2010. november 20. 11:36
  „77. mi a gondod ízetlen?valami nem tetszik?”
97 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Méhtámadás a konténerből

Egy lomtalanításra kihelyezett konténerbe dobot méhkaptár okozott kisebb riadalmat kedden délelőtt… Tovább olvasom