Kisalföld logö

2019. 03. 23. szombat - Emőke 2°C | 17°C Még több cikk.

Tervezők jönnek Euro Vegas helyére

Hegyeshalom, Bezenye - Konténerváros építésébe kezdtek Bezenye és Hegyeshalom határán: az Euro Vegast harminc amerikai, osztrák és magyar tervező veti papírra. Hans Asamer jogi képviselőjét úgy tájékoztatta: „az építési kivitelezés elkezdődött".

Jó néhány hónapnyi csend után ismét megmozdult valami Euro Vegas-ügyben: kedden földmunkák kezdődtek a megaprojektben érdekelt két település, Hegyeshalom és Bezenye határán. Konténereket hoznak, egyelőre csak „kiszolgálóváros" épül. Szőke László hegyeshalmi polgármester szerint „gyerekcipőben jár még a munkafázis".

Csövek és munkagépek: Két napja dolgoznak Hegyeshalom és Bezenye határában, hogy harminc tervező a helyszínen dolgozhasson a kaszinóváros dokumentumain. Fotó: Méhes Ákos

Karácsony előtt Mosonmagyaróváron tartott összejövetelt az kaszinóváros befektetői csoportja, melyre a két település képviselő-testületét is elhívták. „Itt hangzott el Hans Asamertől, hogy a tervezést a kitelepítendő konténerekben folytatják a szakemberek, s a kivitelezéssel kapcsolatos apróbb részleteket is a helyszínen vizsgálhatják" – sorolta a részleteket Szőke  László.  A hegyeshalmi polgármester szerint akkor Asamer azt ígérte, hogy hamarosan felpörögnek az események, megkezdődhet a munka. Információink szerint a beruházók korábban már érdeklődtek a közmű-csatlakozási lehetőségekről is.

Tegnapi ottjártunkkor földmunkagépeket láttunk, s néhány munkást a márialigeti letérőnél. „Ezek a csövek a földben futnak majd, a bejáratnál ugyanis be kell takarni az árkot" – mondja egyikük. Kiderült, osztrák kivitelező végezteti a terepmunkát, s a bejáró és a parkolók mellé hozzák majd a konténereket. „Tegnap kezdtünk dolgozni. A hegyeshalmi polgármester épp az előbb volt itt, az engedélyekről kérdezősködött. A főnök meg nincs itt..." – tette hozzá  a munkás.

Dr. Lascsik Ágoson, a beruházók jogi képviselője egyeztetett Hans Asamerrel: az osztrák üzletember neki annyit mondott, hogy „az építési kivitelezés elkezdődött". A képviselő a Kisalföldnek hozzátette: a kaszinóvárosban „még idén el kell kezdeni az építkezést", az engedélyes tervek elkészítése folyamatban van. A jól felszerelt konténerekben harminc – amerikai, osztrák és magyar – mérnök dolgozik majd ezen. Külön irodában lesz itt a központ (korábban megírtuk, hogy Euro Vegas bejegyzett központja jelenleg a bezenyei termelőszövetkezetben található – a szerk.), s a sajtót is innen tájékoztatják majd a fejleményekről.

Olvasóink írták

 • 15. Cseter János 2008. január 23. 19:34
  „Kedves "Tanár úr" már ne legyen ilyen szamár! E sajtóban regisztrálni kellett és csak utána fogadják az e-mailjainkat! Önnek, mivel több mint 30 évet tanitott tudni illik, hogy a sajtó kiadja a cimemet, ha annyira érdekli. De, ha pert, akar ellenem inditani a becses személye megsértése miatt, akkor a rendőrség és a bíróság meg fog keresni. Csak ne, hogy most meg azzal álljon elő, hogy csupán sajnálatból nem teszi ilyet velem szembe!”
 • 14. gyakor 2008. január 23. 14:12
  „Cseter János=nick(rovátka). Az én felhasználó neven:gyakor. Mivel név, ezért személy van mögötte. A Cseter János akkor nem lesz "álnév", bár Ő is személy, ha bizonyítja valódiságát személyi adatokkal.
  A Bezenyeieknek és a Hegyeshalmiaknak lehetőségük van a területüket adni erre a fejlesztésre. Akkor minek szól bele más. Külföldi befektető a beruházó nem? Ne tessék elhinni, hogy ott nem lesz szükség kiszolgáló személyzetre, tehát munkaerőre.”
 • 13. Cseter János 2008. január 23. 12:42
  „Személyes sértés az személyhez kötött! Akinek nincs neve az nem személy, hanem egy "nick" ahogy e" nyelven" mondják! Tehát, aki az ilyen álnév mögé bújva sérteget, az nevétés. Viszont, aki felelősségét nevét fel vállalja az írásahoz, ahhoz képest, csupán a valóságban nem más mint egy ismeretlen gyáva nyálverő!”
 • 12. gyakor 2008. január 22. 20:33
  „Lehet, hogy 2006 szeptembere régen volt. Ekkor jártam Bezenyén vendégként. Tiszta, kultúrált település benyomását keltette. Azóta így megváltozott volna? Nem hiszem.
  Euró Vegasz! Akik most vitatkoznak egymással, mit tudnak ellene, vagy mellette tenni?
  A három hónap Netezés nem jelent jogosítványt arra, hogy megszegve a fórumozás szabályait, személyes sértésekkel dobálódzunk. Kár, hogy ezen a fórumon még nem tapasztaltam, hogy lenne moderátor, aki időközönként helyreigazít. A szabadosság nem egyenlő a szabadszájúsággal.
  Cseter János ! Jó irányba halad, ha már elismeri, hogy másoktól is lehet tanulni és elfogadni dolgokat úgy, hogy azt nem sértésként fogjuk fel. Gondolkozzon!”
 • 11. bezenyei 2008. január 20. 23:22
  „Tisztelt rtzu!

  Amiket a hozzászolásodba írtál nem sok köze van a valósághoz. A majdnem mindenki teljes jóindulattal is maximum a falu aktív lakosságának a felét jelenti. És az a kijelentésed hogy olyan a falu mindt egy "elhagyatott enkültnegyed" azt meg a többi környékbeli nevégen is merem állíttani, hogy túlzás és emelelt sértő is! És a polgáresterre tett megjegyzéseddel kapcsolatban csak annyit tennék hozzá, hogy ha már egyszr írsz a fórumba és ezt az írást mások is látják akkor ne írd teli hülyeségekel és győzödj meg róla, hogy igaz e. Bezenye községe új polgármestert választott magának 2006-ban. Aki társadalmi munkában látja el a feladatát és legjobb tudomásom szerint semmilyen kölségtéríttést sem vesz fel és minden erejével azon munkálodik, hogy mentse azt ami menthető. arról, hogy a falu közutjai rossz álapotban vannak arról pedig nem ő tehet.”
 • 10. rtzu 2008. január 20. 22:46
  „Pancser!

  Te jártál már Bezenyén????
  Szerinted meglátszik a falun, és az ott élő embereken (tisztelet a kivételnek), hogy majdnem mindenki Ausztriában dolgozik, és az ottani életmódot látja stb. Ugyanolyan rendet tart a háza táján is???Nézd meg a főutcát, a mellékutcákat...Mint egy elhagyatott menekültnegyed....És nem a pénzen múlik...az akaraton... De ez nem csak a bezenyeiekre igaz, minden magyarra...sohasem a jót tanulja meg...
  Az osztrákban dolgozó nem mer eldobni szemetet kint, de amint átér a határon, már ki is dobja az autóból a szemetet... Nézd meg az erdőkalját!!!!
  Azt gondolod, hogy ez a Kaszinóváros itt Kánaánt fog csinálni????Igen, max a Lascsiknak, meg a bezenyei polgármesternek és a kedves sleppjének... KORRUPCIÓ! Az lesz! de fejlődés nem!!!”
 • 9. Cseter János 2008. január 20. 20:18
  „A "Jó pap is holtig tanúl" én is, azt teszem. Csupán három hónapja, hogy ismerkedem e NET-rendszerrel már is találtam kritikusokat akitől taúlhatok még hozzá ingyen! Van, akiknek olyangazdag a szókincsük még nekem is adnak kéretlenűl! Sőt helyettem szövegelnek, azt nekem tulajdonítva! Persze, aki tud olvasni és nem olyen pancser, hogy nem érti a lényeget az legfejebb jót röhög, mint a többi összeugrasztó cikkek esetén! Mivel nekem is fáj, ha jogtalanúl és alantas módon kritizálnak így néha én is visszavágok. Igaz erre nekiem is joggal mondhatják, hogy pancser. De ennyit megér! Hisz az élet nem áll meg és az sem, semmi, hogy nem nekemkell kitalánom a pancsert, hisz már saját magát erre kersztelete! Most már azt is tudom, hogy miért.”
 • 8. pancser 2008. január 20. 20:00
  „Sok van ami csodálatos, de Önnel nincs csodálatosabb, hiszen az egész világ ellen harcol! Cseter kürtszavára rohamra indul a magyar a gaz tőkések, kaszinók, az erkölcstelen nyugat és még ki tudja mi ellen, ami él és mozog. Művelje inkább magát, utazzon, tanuljon nyelveket, mint sok más, akkor majd tud érvelni!”
 • 7. Cseter János 2008. január 20. 18:43
  „Hát aki el-viszemmel nézi a világot attól nem is várható el a valóság közlése! Természetesen van akiknek megszaladt e rendszerben és ki is használja a gyengéit! Naná, hogy kézzel lábbal süketel hisz be tudja csapni azokat, akik hiszékenyek! Érdeke, sőt meg is teheti.Próbálja minősíteni a hétköznapi embereket, befeketíteni hitelteleníteni a csúsztatásaival! Hogy neki mi ebben a jó, hát szerintem csupán az élvezet, hisz máshol nem tudja levezetni a fölös energiáit. Azt nem mlehet mondani,hogy egy munkanélküli tanár, hisz járja az országunk egyes részeit, sőt még a szomszédos országokat is, hisz ismeri az utak állapotát. Ki tudja lehet, hogy a kaszinókat is végigjárta sőt már a határokon sem kell neki izgulni, hogy ellenőrzik a kocsiját! De lehet,hogy legközelebb az 500 ft,jáért hazaviszi a betegeket a kórházakból, mert a taxik 65,Ft./km nem vállaják! Csodálatos egy ember ez a pancser!”
 • 6. pancser 2008. január 20. 14:04
  „Homályos szemmel látni a világot, tanulni nem akarni, legalább a helyesírást ez is Magyarország! Egy kaszinóváros nem a bűn tanyájával egyenértékű. Egy ilyen létesítmény alapjaiban változtatja meg a környékbeliek életét. Igényességre, tisztaságra, művelődésre nevel. Ki hiszi az ostobákon kívül, hogy a magyar ember mondjuk a bezenyei nem tud megtanulni egy nyelvet? Biztos vagyok benne, hogy a fiatalabbja akár többet is elsajátít, ha látja a konkrét euróban mért hasznát. Aki egy ilyen intézményben takarít, annak a lakásán is meg fog látszani, szebb és kultúráltabb igényesebb lesz. Tessék megnézni Büköt, mivé tette az idegenforgalom!”
 • 5. vaek 2008. január 20. 13:00
  „Kedves Cseter János!

  Nem tudom ki vagy (elnézést, ha letegezlek, nem kizárt, hogy nálam idősebb vagy), és azt sem, hogy mivel foglalkozol, de egyre jobban érdekel, mert szinte hihetetlen számomra, hogy te minden egyes cikkre tudsz valamit írni.
  Kezdem kellemetlenül érezni maga, hogy talán én vagyok hülye, hogy nem tudok hozzászólni bizonyos témákhoz. Ellenben te minden témában teljes mértékben kompetens vagy. Érdekelne: hogyan csinálod??
  Irigyellek érte, de komolyan. Biztos rengeteget tanultál sok különböző iskolában, sok helyen dolgoztál, és mindenütt ott vagy természetesen ugyanazon időben, hogy mindenhez van valami hozzáfűznivalód.”
 • 4. Cseter János 2008. január 20. 12:33
  „Bár úgy legyen! Ha ez lesz a "Jóléti rendszer"! Ugyan nekem fogalmam sincs róla, hogy ebben az EURÓ VEGASZ-ban mitfognak termelni. De, ha ott is csak a szórakoztató és a kereskedelm fog működni, akkor derék rendőreinknek és a bíróságoknak lesz munkája bőven! A prostituciá és a vele együtt növő kábitoszer, fegyver forgalom az élni fogja a virágkorát!
  Igaz addig van idő bőven! Lehet, hogy csak a neve fog Las -Vegas ra hasonlitani. Itt nem az előbb felsorolt üzelmek lesznek a mérvadók! Itt fog az újfajta szarvasmarha tenyészet kialakúlni! Persze amit bőven lehet exportálni jó pénzért. De lehet, hogy új fajta még sosemm látott termékeket fognak előállítani! Lehet hogy a kedves "Geza" olvasótársam ez által nem az ívóban fog kikötni a Wiskys poharak mellett!”
 • 3. a 2008. január 20. 12:22
  „Kedves Géza,

  sajnálni tudlak, ha neked minden reménységed egy ilyen handa-banda dolgoban van, mint ez a kaszinóváros... Mit gondolsz kiknek fog adni munkahelyet??? Legkevésbé a környékbelieknek... Akik ott fognak dolgozni, legalább lét nyelven kell, hogy beszéljenek, és érteniük kell szakmailag is a dolgokhoz...Te ismersz ilyent a környéken???
  Hidd el, ha valaha is egyszer ez felépül, és ne adj Isten még működni is fog, és csődbe sem megy, akkor ott dolgozni a külföldi befektetők emberei fognak, akiket magukkal hoznak...
  Magyar ott maximum csak takarító lesz és biztonsági őr.

  Kár, hogy a magyar ember még mindig csak reménykedik, de nem látja reálisan a dolgokat... Nézzük csak a meg, a mai kormány miért van hatalmon. Az ember még mindig csak reménykednek, Messiást várnak, de nem akarják látni a valóságot... Ezért nem megy az ország 1-2-re.”
 • 2. Geza 2008. január 20. 10:25
  „Kedves Janos!
  Nem tudom,hogy olvastad-e?
  Hany munkahelyet fog ez adni nagyreszt magyar embereknek?
  Elarulom,nem keveset.
  En mar varom,mint a Messiast!!!!!”
 • 1. Cseter János 2008. január 19. 19:01
  „Tehát "Lessz Vigasz"- már gondolom azoknak akik, már nem tudnak a terőföldjeiken termelni, mivel nem csak kavicsbányát nyitnak rajta a milliárdosok, hanem szórakozó helyeket! Ezek lettek a menő üzletágak hazánkban! No meg a régészkedés! Itt még nem jelentek meg a "babakocsis régészek"? Már az autópályák előtt felturkálták a talajt holni vacak cserépdarabokért, mert azt az "Ősemberek alkották" azok ugyebár nagy értékek!-hitetik el a naiv közpénzt pazarló emberekkel. Most Győr városában tologatják gyerekkocsiban a müszeriket keresik az "értékeket" közben kiveszik a közpénzt a város költségvetéséből. Tehát" Lessz Vigasz"! Majd az ivóban az itt élő embereknek akár a sárga földig?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hódvisszhang a sajtóban

Lébény - Kovács Gábor polgármester szerint túlzott az aggodalom a hódok tevékenysége miatt. Az… Tovább olvasom