Kisalföld logö

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 3°C | 10°C Még több cikk.

Teleházat avattak

Az informatikai kormánybiztosi hivatal pályázatán nyert összegből berendezett teleházat avattak a minap Lébényben. Az új közösségi létesítmény mellett a helyi könyvtár is hat darab új számítógéppel gazdagodott.
A könyvtárban: Egyelőre szűkösen, de korszerű feltételek közt böngésznek a kis látogatók.
A lébényi könyvtárban kialakított új teleházba kormányzati támogatásra pályázott a helyi ifjúsági egyesület, s az elnyert egymillió forintból három korszerű számítógépet vásárolt. A civil szervezet az önkormányzattal karöltve készítette el a sikeres pályázatot. Az informatikai eszközökhöz szükséges asztalokat az egyesület egy tagja, Steiniger József társadalmi munkában készítette el. A többi berendezést, a feltételeket, illetve az üzemeltetési költségeket az önkormányzat biztosította.
Csaplár Zoltán polgármester örömmel nyugtázta a teleház megvalósultát, és mint mondta: nagy szükség volt már rá, hogy a nagyközség lakosainak széles körében biztosítható legyen a korszerű internetes hozzáférés. Ezzel nemcsak a fiatalabb korosztály tanulási lehetőségeit szeretnék bővíteni, hanem fontosnak érzik azt is, hogy az egyetemet végzettek is a faluban maradjanak. A teleház három számítógépén túl az új egységnek helyet adó könyvtár további hat darab hasonló informatikai eszközzel gazdagodott mintegy kétmillió forint értékben. A kilenc számítógéppel berendezett terem egyelőre szűkösnek bizonyul, de az önkormányzat pályázatok segítségével további átalakításokat és bővítéseket tervez a közeljövőben.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Verseny a koporsók körül

Nem először adunk hírt arról, hogy viták támadnak temetkezési vállalatok között arról, melyik cég… Tovább olvasom