Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

Támadnak a szúnyogok a Szigetközben: egyelőre várni kell az irtásra - videó

Gyérítésre csak júliusban és augusztusban számíthatnak a szigetköziek.

A jó idő ellenére elriasztja a szabadba vágyókat a rengeteg szúnyog.

A sok csapadék és a belvizek miatt a rovarok jelentősen elszaporodtak. Gyérítésre azonban csak júliusban és augusztusban lehet számítani.

Jelentősen megkeserítik a szúnyogok a Szigetközben élők életét. A sok csapadék és magas vízállás sok helyen hozott létre pangó vizeket, amelyek – szaporodás szempontjából - ideálisak a szúnyogok számára. Szombath Tibor étterme közvetlenül a vízparton áll.

Elmondta, hogy ha így folytatódik a helyzet, akkor akár a turisták is elmaradhatnak.

A jó idő kicsalogatná a szabadba az embereket, azonban a vérszívók nem hagynak egy perc nyugtot se.

A tavalyival közel azonos összeg jut idén is szúnyogirtásra Mosonmagyaróváron és környékén. Addig, azonban amíg a permetező gép a magasba emelkedhet, még sok idő fog eltelni. Bár sok a szúnyog, gyérítésre egyelőre nem számíthatunk.

A tervezett irtási időpontok a kiemelt városi rendezvényekhez kapcsolódnak. Olyankor sokan tartózkodnak szabadtéri programokon. Elkerülhetetlen tehát a rovarok irtása.


Videó: Oxygen

Olvasóink írták

37 hozzászólás
12
 • 37. Pofátlan 2013. május 04. 16:00
  „Én is Ásványrárón lakok, és bizony csípnek a szúnyogok kenyeresné!
  Az viszont tény, hogy még elviselhető a számuk. A tótok úgyis tesznek róla hogy a kertbe ne lehessen kimenni, a dunai ártér elárasztása miatt pár hét múlva elviselhetetlen lesz a helyzet. Akkor majd küldik a községházáról a csekket, hogy támogassuk a szúnyogirtást. Az állam miért csak a fele árát állja az irtásnak?”
 • 36. mérpontén 2013. május 03. 21:33
  „Ha csípnek a szúnyogok, menjen át a szomszédba!
  Belügyminisztérium!”
 • 35. RickCartman 2013. május 02. 17:04
  „27. embertelen 2013.05.02. 11:17
  "... kérjük Orbán Viktort, hogy .."
  igazad van, de ez a mondat pont olyan, mint régen Drága Jó Kádár Jánosnak írni levelet, hogy intézkedjen már...ki a fene az a O.V.? valami mindenható? reméljük, nem az, és nem azonos a kétszer bukott egykori kormányfővel...
  egyébként igazad van, de ez a kérés a régi Kádár-időkre emlékeztet, csak sokak szemében most ez az O.V nevű a Nemzet Osztályfőnöke, neki kell panaszkodni ahelyett, hogy kitennénk a szűrét végre”
 • 34. Valaki 2013. május 02. 16:59
  „Látom pancsika még grafomániád is van. :)

  Valszeg mérgezett szúnyogtól kaptad.”
 • 33. pancser 2013. május 02. 16:21
  „32. kenyeresné 2013.05.02. 15:39
  Végre valaki akinek nincsen baja a szúnyogokkal, igazi bioember, békák és posványok barátja! Itt nem te vagy a lényeg, ha eddig nem értetted volna. Ha a kollégáiddal meg Illéssel együtt keresztbe fekszetek a fejlődés útjába akkor sem tudjátok a fejlődést megakadályozni, legfeljebb átmenetileg. A gazdálkodók, a lakosság, a turisták módfelett "szeretnek" benneteket nem csak a szúnyogok miatt!”
 • 32. kenyeresné 2013. május 02. 15:39
  „Pontosítok: Ásványráró.Hinni meg a templomba,ott is az első sorban...
  Életem eddigi 43 évét ezen a szent helyen éltem le,s láss csudát: semmi bajom.pedig csípnek a szúnyogok mifelénk is...
  Azért,mert a Te finom kis városi bőröd nem bírja,még nem kell lázongani,nőttél volna fel itt...
  Az ilyenekkel felesleges a vita...Jót nevetünk rajtad a kollégáimmal...hahaha...”
 • 31. pancser 2013. május 02. 13:44
  „25. kenyeresné 2013.05.02. 08:08
  Vagy elhiszem vagy nem, hogy szigetközi vagy. Ha az lennél tudnád mit jelent az, ha betérsz egy erdei útra, kizárva, hogy kibírnád egyetlen percig is mozdulatlanul. A szúnyogok posványban, rothadó , bomló anyagok között nőnek fel, rengeteg baktériumot hordoznak, igen könnyen allergiás reakciót válthat ki a csípés.”
 • 30. abszurdisztán 2013. május 02. 13:41
  „Intézkedjen azonnal a népérzékeny Kubatov úr. Nem lehet fényes nappal a teraszon ülni. Igen, szúnyogok mindig voltak és lesznek a Szigetközben, no de ennyi ??? Ha júliusig várnak, nagyon megszívjuk. Mi is és a szúnyogok is.”
 • 29. nyócker 2013. május 02. 13:30
  „Majd mit szólunk akkor,ha az EU betiltja a szúnyogírtást úgy,mint tette a kullancsok írtásával!Egyébként nálunk Győrben pár nap alatt háromszor volt gyérítés,de komolyan mondom,olyan,mintha semmit sem szórtak volna szét...”
 • 28. tmm 2013. május 02. 12:27
  „Használjatok Szuku-t és messziről elkerülnek a szúnyogok. Szúnyog mindig is volt a Szigetközben és mindig is lesz. Mennyisége változó az időjárás körülményektől függően ez is így volt és így is lesz. Akinek nem teccik menjen máshova, a szúnyogok nem fognak ha volt irtás, ha nem.”
 • 27. embertelen 2013. május 02. 11:17
  „Korábban május elseje előtt mindig volt szúnyogírtás. Most is kellett volna, hogy legyen, de a fidesz nagy ívben tojik a nemzetre, ezért nincs szúnyogírtás. Tisztelt kenyeresné asszonyság, engem nem érdekel, hogy ön elviseli a szúnyogcsípést, én és még nagyon sokan mások nem akarjuk elviselni, és kérjük Orbán Viktort, hogy trafikbotrány fedezése helyett inkább a szúnyogírtásra adjon pénzt!”
 • 26. pancser 2013. május 02. 08:22
  „20. OCC 2013.05.01. 21:13
  Legalább egy évszázaddal el vagy maradva, a szigetközi emberek nem bozótlakók, mint ahogy néhány vad zöld fejében él. Éppen úgy buliznak, grillpartiznak mint a magadfajta orrukat fennen hordozók. Az a Szigetköz amely egyes agyakban él már a múlté, lakásaik, igényeik legalább olyanok mint egy átlagos győrié, mezőgazdaságból talán minden huszadik él.
  Azt is elvárják, hogy szúnyogcsípést illetően se kezeljék le őket úgy, hogy azt mondják rájuk nekik mindegy merthogy megszokták! A "sötétzöld" környezetvédők az ellenségeink. Tudod a Szigetközben jó lakni, szép környezet a szúnyogirtást is meg fogjuk oldani, de nem hinném, hogy egyetlen kitelepülő is visszavágyna a panelba vagy a belváros valamelyik öreg lakásába!”
 • 25. kenyeresné 2013. május 02. 08:08
  „pancser! ha tájékozódtál volna,korábbi hozászólásaimat illetően,tudhatnád,mert megírtam,hogy finom kis bőrömmel egy szigetközi településen élek.Tojok rá,hogy a te gyereked visít,mert megcsípi egy szúnyog,az enyém max.vakaródik,de tudja,hogy nem halálos.Mi ezt szoktuk meg.A finom kis bőrünkkel.A finom kis bőrünket este 1/2 9 után visszük be a lakásba....pfffffffffffff”
 • 24. Lókupec 2013. május 02. 08:03
  „18. pancser

  A Szigetköz lehet, hogy ősi (bár ebben is kételkedem) de nem elmaradott és nem barbár! Kultúrember nem mond ilyet, hogy kultúrtájon nem tűri a vérszívókat. A Gyötrő szúnyog (mert hogy ez a neve) a táj része, egyes állatoknak (békák) szüksége van rá. Szúnyog gyérítésről beszélhetünk, de irtásról nem. Másrészt én nem örülnék annak ha minden "szíre-szóra" fújnák rám és embertársaimra a mérget. (B-Otrin)
  17. Lincoln6Echo
  A méhészruha egy jó megoldás, én két-három naponta eltöltök 6-7 órát is méhészruhában, a foglalkozásomból kifolyólag. :)”
 • 23. orbison 2013. május 02. 07:13
  „21. Ott a pont!
  A fiam most ballag pénteken, utána kerti parti, fáklyák, szúnyogriasztós fáklyaolaj, füstölők bekészítve!
  Ha harc, hát legyen harc!
  :)

  Komolyra fordítva: A füstölő tekercs (asszem´ RAID) tuti hatásos, ha asztal alá teszik, az asztal alatt nem csípnek és körülötte is sokkal kevesebb zümizik....”
 • 22. Beex 2013. május 02. 07:08
  „MAGYARORSZÁG JOBBAN TELJESÍT:
  ----10 milliárddal több szúnyog----

  :)”
 • 21. Dwatson 2013. május 02. 00:16
  „Sajnos az irtástól sem várhatunk semmit,az a tapasztalatom,hogy csak felidegesíti őket,és utána még vadabbul csípnek!
  Majd az októberi dér elviszi őket,az a biztos,addig meg motoros permetezővel kisebb területen elbánhatunk velük,majd mindegyik rovarölő szer hatásos ellenük.”
 • 20. OCC 2013. május 01. 21:13
  „Azért nem ilyen egyszerű a helyzet.......
  Nem mindegy ki hova költözik/ építkezik.......
  A Szigetköz egy időben nagyon fel lett kapva...új házak épültek, telkek nyíltak.
  Sokan kiköltöztek Győrből........Csakhogy lett egy kis gond: Szúnyog....
  Törzsgyökeres helyiek megszokták már, ill. nem gondolkodnak nyári esti grillpartikon.
  Egész (ország) Rábaköz is panaszkodhatna, mert nem csak Rajkától Gönyűig vannak folyók.”
 • 19. vendéglős 2013. május 01. 21:03
  „Dunasziget honlapján a polgármester azt ígéri, hogy mindenki legyen türelemmel, mert már nem kell sokáig várni az irtásra, ezzel szemben itt azt olvassuk, július, augusztus a várható időpont. Remélem, nem a Kisalföldnek lesz igaza! Júkiusig még 2 hónap van!”
 • 18. pancser 2013. május 01. 20:32
  „14. kenyeresné 2013.05.01. 18:58
  Neked semmi bajod a szúnyogokkal, mert nem jártál a Szigetközben! Finom bőröd állandóan bekenve, már ha be tudod, mert ugye a ruhán keresztül is csípnek. Kíváncsi lennék, hogy egy biciklitúra közben ha rád jön a szükség hogyan intézed el a dolgodat a bokrok között, nem beszélve arról ha a kisfiad vagy a kislányod teszi ugyan ezt. A szúnyog betegségeket is terjeszt amellett, hogy rendkívül kellemetlen. Bekented a csípéseket, na ez érdekes, szegény gyerek az anyja elvitte őt a szúnyogok közé. Az én kisfiam keservesen sírt, ha véletlenül a fák alá téved és a milliónyi szúnyog másodpercek alatt ellepte.
  Mondd miért jó ha sok a szúnyog? Kultúrember, kultúrtájon nem tűri a vérszívókat! Vagy te úgy gondolod a Szigetköz maradjon ősi, elmaradott, barbár? A Szigetköz is szeretne 21.-ik században élni, nem szeretnék a rézbőrű indiánokéhoz hasonló rezervátum lakói lenni. 21.-ik századi emberek akarunk lenni annak a komfortját élvezni és szúnyogok nélkül a nyári estéken békésen sörözgetni a teraszon, Rajkától Gönyűig!”
37 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Polgárőrök kapták el a fémgyűjtő tolvajt Rajkán

A 35 éves szlovák férfi fém alkatrészeket, villanyvezetékeket is lopott. Tovább olvasom