Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

Tagozatmegszüntetés a válasz

A megyei közigazgatási hivatal illetékesei nemrégiben szakmai ellenőrzést tartottak Jánossomorján.
A megyei közigazgatási hivatal illetékesei nemrégiben szakmai ellenőrzést tartottak Jánossomorján a gyermekjóléti alapellátások és a gyermekjóléti szolgálat munkájáról. Ennek megállapításait a város képviselő-testülete is megismerhette.

Családgondozó főállásban

E szerint a gyermekjóléti szolgálat működési engedéllyel rendelkezik, a családgondozó végzettsége megfelelő. A városban 1297 lakos 18 év alatti, ezért az egy családgondozó alkalmazása jogszabályellenes, mivel 700 gyermekre kell egy teljes munkaidőben foglalkoztatott szakembert alkalmazni. Így egy főállású és egy, legalább heti 34 órában foglalkoztatott szakember indokolt. Ezzel szemben a családgondozó jelenleg heti 10 órában, megbízási szerződéssel, saját iroda nélkül látja el a feladatkört. A vizsgálat összességében a családgondozó szakmai munkáját megfelelőnek minősítette.

A városatyák most úgy döntöttek: a jelenlegi családgondozót július 1-jétől főállásban foglalkoztatják tovább, illetve a testület már korábban nyilatkozott arról, hogy csatlakozni kívánnak ahhoz a társuláshoz, amely a Mosonmagyaróvár Többcélú Kistérségi Társuláson belül ellátná több településen is a gyermekjóléti szolgáltató feladatokat. A másik családgondozó foglalkoztatását e társulás keretein belül képzelik el.

Eladják, de drágábban

A Dr. Dicsőfi Endre utca 2. szám alatti önkormányzati bérlakás lakói kérték a képviselő-testületet, hogy megvásárolhassák otthonaikat. (A polgármester személyes érintettsége miatt nem vett részt a napirend tárgyalásában és a szavazásban.) A lakásokat három orvos és két pedagógus bérli, az öt lakás éves bérleti díja összesen 600 ezer forint. A testület végül úgy döntött, hogy a lakások forgalmi értékénél magasabb összegért, négyzetméterenként 100 ezer forintért kívánja értékesíteni azokat. A két felújított lakás esetében a ráfordított összeg felét levonják az árból.

Czank Vilmos plébános a testülettől hárommillió forint hozzájárulást kért a mosonszentpéteri temetőkápolna felújításához. A városatyák kétmillió forintot szavaztak meg e célra, a maradék egymillióról pedig szeptemberben döntenek.

Pályáznak

A testület az idei büdzsé összeállításakor 3,5 millió forintot tervezett a körzeti általános iskola Iparos utcai épületének nyílászárócseréjére. Közben pályázati lehetőség adódott, amely tartalmazná az épület valamennyi nyílászárójának és a tornacsarnok bejárati ajtajának cseréjét. A pályázathoz szükséges önrész – 4 millió forint – biztosítását most egyhangúlag támogatták.

Döntöttek arról is, hogy szeptember 1-jétől megszüntetik a jánossomorjai Alapfokú Művészeti Iskola bősárkányi kihelyezett tagozatát. Ebben az is szerepet játszhatott, hogy a bősárkányi általános iskola egy szórólappal próbálja a hanságligeti gyerekeket hozzájuk átcsábítani, és ebben negatív véleményt formál a város oktatási intézményeiről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bealkonyult a határőrlaktanyának

Lakat került a közelmúltban a mosonmagyaróvári ipartelepi határőrlaktanya kapujára. Az épület a helyiek szemében nem csupán egy katonai objektum, hanem a város huszadik századi történelmének legtragikusabb
színhelye. Tovább olvasom