Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 8°C Még több cikk.

Szigetközösen a Szigetközért

„ Szigetközösen” címmel pályázatot hirdet a Kisalföld a LIFE III. projekt konzorciumával közösen.
Három kategóriában lehet pályázni: óvodás, iskolás és felnőtt korcsoportban. A pályázók fejlesztési elképzelései – a mezőgazdaságtól a turisztikán át a kultúráig – vonatkozhatnak a teljes Szigetközre, de akár egy-egy településre is. Ez utóbbi esetben a hasznosítható ötleteket a helyi önkormányzatokhoz is eljuttatjuk. A pályázati kiírást a szeptemberi iskolakezdésre a tanintézmények vezetői is kézhez kapják.
A legjobb ötleteket értékes díjakkal jutalmazzuk: ajándékutalványok és wellnesshétvégék várnak gazdára.

Pályázati felhívás: „Szigetközösen"

A Kisalföld – a család napilapja –, valamint a LIFE III. Szigetköz-projekt konzorciuma pályázatot hirdet Szigetköz térségfejlesztési ötleteinek felsorakoztatására.

A pályázatot három kategóriában hirdetjük meg. Ezen részt vehetnek magánszemélyek, közösségek, civil szervezetek, melyektől – a pályázat keretében tevékenységükről rövid tájékoztatót kérünk. Egy pályázó legfeljebb két pályázatot nyújthat be.

A pályázat benyújtási határideje: 2006. október 30. A pályázatokat a 9231 Máriakálnok, Rákóczi u. 6., Felső-Mosoni Dunatáj Társulás címre lehet benyújtani egy példányban. A borítékon kérjük feltüntetni a pályázat szlogenjét: „Szigetközösen". A pályázatokat a bírálóbizottság 2006. november 30-ig véleményezi.

A pályaműveket – amennyiben egy konkrét települést érint a pályázat – a helyi önkormányzatokhoz továbbítjuk az értékes gondolatok továbbvitelének érdekében. Eredményhirdetés: 2006. december 15.

Óvodások és kisiskolások részére

A pályázat benyújtható rajz és a kisiskolások által készített szöveges leírás formájában. Cél, hogy a pályázaton részt vevő gyermekek a környezetükben élő felnőttek segítségével önálló pályamunkákkal fejezzék ki elképzeléseiket környezetükről, azaz a Szigetközről. A gyerekek rajzolják le, írják le, milyennek látják a Szigetközt, miért szeretik. Ismertessék a lakóhelyükre vonatkozó véleményüket, tapasztalataikat, melyeket rajzokkal kiegészítve színesebbé és érdekesebbé tehetnek. Az első kategóriában a díjazás 60.000 forint értékű ajándékutalvány, melyet az első három helyezett között 30–20–10 ezer forint értékarányban osztunk meg. A pályázaton óvodai csoportok, baráti közösségek is részt vehetnek. Az első kategóriában a díjakon túl játékok és könyvajándékok formájában több különdíjat osztunk ki.

Felső tagozatosok és középiskolások részére

A pályázat benyújtható szöveges leírás, fogalmazás vagy dolgozat formájában, amelyeket a diákok fotókkal, fotómontázsokkal, saját kezű rajzokkal, grafikákkal is kiegészíthetnek. Cél, hogy a pályázaton részt vevők a Szigetköz egészére, valamint egyes részeire környezeti, természeti, térségfejlesztési elképzeléseket fogalmazzanak meg. Ismertessék a Szigetköz és lakóhelyük jövőjére vonatkozó ötleteiket.
A második kategóriában a díjazás 90.000 forint értékű ajándékutalvány, melyet az első három helyezett között 40–30–20 ezer forintos értékarányban osztunk meg. A pályázaton iskolai közösségek, baráti körök, ifjúsági szervezetek, továbbá magánszemélyek is részt vehetnek. A díjakon túl értékes tárgyjutalmak, ajándékutalványok várnak gazdára.

Tizennyolc év felettiek számára

A pályázat benyújtható fotókkal, fotómontázsokkal kiegészített szöveges leírás formájában. Cél, hogy a pályázaton részt vevők a Szigetköz egészére vagy egyes részeire (környezeti, természeti, gazdasági, mezőgazdasági, környezetvédelmi, falu- és térségfejlesztési, nevelési, oktatási, turisztikai, hagyományőrzési, kulturális) fejlesztési elképzeléseket fogalmazzanak meg. A résztvevők lakóhelyük, szakterületük szerint fejtsék ki a Szigetköz jövőjére vonatkozó javaslataikat, írják le, milyen, a jövőben hasznosítható mindennapi tapasztalataik, a térség fejlődését elősegítő ötleteik vannak. A harmadik kategóriában a díjazás 150.000 forint értékű ajándékutalvány, melyet az első három helyezett között osztunk szét 60–50–40 ezer forintos arányban. A díjakon túl értékes tárgyjutalmak, valamint szigetközi wellnesshétvégék várnak gazdára. A pályázaton közösségek, baráti körök, egyesületek és magánszemélyek is részt vehetnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogos az igény a térségi monitoringrendszerre

Láng István akadémikus, kutatóprofesszor, az MTA Szigetközi Munkacsoportjának elnöke a napokban levelet írt öt szigetközi térségfejlesztési társulási elnöknek: Szokoli Sándornak, Babos Attilának, Széles Sándornak, Tóth Istvánnak és Tamás Lőrincnének. Az ok a Kisalföldben május 25-én közölt nyílt levél a környezeti monitoringot végző munkacsoportnak. Tovább olvasom