Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

Szigetközi szemétgyűjtés ismét

A Kisalföld szemétgyűjtési kampányához csatlakozva szemétgyűjtő akciót szerveznek március 31-én a felső-szigetközi településeken.
A Szigetközi Természetvédelmi Egyesület, a Felső-szigetközi Szabadidő és Vízi Sport Egyesület és az Almássy László Természetjáró Baráti Kör a Kisalföld szemétgyűjtési kampányához csatlakozva szemétgyűjtő akciót szervez március 31-én a felső-szigetközi településeken.

Az akció célja, hogy a külterületeken illegálisan elhelyezett hulladékot összegyűjtsék, rendezettebbé téve ezzel a környezetet. A gyűjtőhelyekről, gyűjtőzsákokról és kesztyűkről a Rekultív Környezetvédelmi és Hulladékhasznosító Kft. segítségével az egyesület gondoskodik. A szemétgyűjtési akcióban részt vevőket 31-én, szombaton reggel 9 órára várják a településeken a találkozási pontokon.

Feketeerdőn a községháza előtt, Dunakilitin a Vadvíz kempingnél és a sportpályánál, Dunaszigeten a Zátonyi-Duna doborgazi zsilipjénél, Halászin, Püskin, Máriakálnokon, Lipóton és Kisbodakon a polgármesteri hivatalok előtt, Dunaremetén a kultúrház előtt. Mosonmagyaróváron a mosoni szabad strandnál a Biczó-vendéglőnél, valamint a Wittmann parkban a Halászi úti hídfőnél. Kimlén reggel 8 órára várják a szemétgyűjtési akcióhoz csatlakozókat a körjegyzőség előtt, ahol a kesztyűket és zsákokat lehet átvenni. Rajkán másnap, azaz vasárnap reggel várják a szemétszedőket az általános iskola előtt.

Szintén a Kisalföld kampányához csatlakozva szervez szemétgyűjtési akciót a Hegyeshalmi Vasutas Sporthorgász Egyesület, a Hegyeshalmi Polgárőr Egyesület, a Hegyeshalom Jövőjéért Egyesület és a „Lajta-közi" Vadásztársaság is március 31-én, szombaton reggel 8 órától. A résztvevők számára védőkesztyűt és szemeteszsákot biztosítanak. Gyülekező reggel háromnegyed 8-kor a községháza parkolójában.
Szemétszedő akciót szervez a Mofém Körzeti Lakosok Egyesülete – a körzet önkormányzati képviselőjével – is március 31-én, szombaton a városrészben. A szervezők minden résztvevőnek sorszámot adnak, ami később tombolaként is szolgál. A megmozdulás végén értékes ajándékokat sorsolnak ki, s a lakosokat megvendégelik egy pohár italra és egy tál ételre. Kesztyűt, szemeteszsákot a szervezők biztosítanak. Találkozó reggel 9 órakor lesz a Kállai Éva utcai autószalon előtt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltűntek az útszéli lányok

Míg néhány éve tucatjával álltak a bájaikat kínáló örömlányok a mosoni főutcán, addig mostanra teljesen eltűnt a városból az utcai prostitúció. Ez a kiépített kamerarendszernek és a folyamatos rendőri jelenlétnek köszönhető. Tavaly csupán hét esetben indult eljárás. Tovább olvasom