Kisalföld logö

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -5°C | 5°C Még több cikk.

Szétlőtték a háromszöget és a helységnévtáblát

Dunaremetén egy forgalmas kereszteződésben fegyverrel szinte szitává lőtték az elsőbbségadás kötelező táblát, s a helységnévtáblába is golyók fúródtak.
Dunaremetén egy forgalmas kereszteződésben fegyverrel szinte szitává lőtték az elsőbbségadás kötelező táblát, s a helységnévtáblába is golyók fúródtak. A polgármester értesítette a rendőrséget. Szerintük a lövéseket régebben adták le.

Lipót felől érkezvén meglepő látvány fogadja a Dunaremetére látogatókat. Az első kereszteződésben – a faluközpont felé tartva – golyó ütötte nyomok vannak a közlekedési táblákon. Valaki legalább tíz golyót eresztett az elsőbbségadás kötelező háromszögbe. Alatta a „Dunaremete" helységnévtáblában öt lyukat találunk, sőt, az út másik oldalán lévő táblát is kilyukasztották.

A golyók átfúródtak a lemezen, így valószínűleg a légpuskánál „erősebb" fegyverrel lövöldöztek.

Marovics Géza polgármester is ezt erősítette meg, aki megkeresésünk után azonnal a helyszínre sietett. „Bejelentést teszek a rendőrségen, egyelőre mást nem tehetek" – mondta. A Kisalföldet értesítő – névtelenséget kérő – férfi szerint a rendkívül veszélyes szakaszon akár sérülést is okozhattak volna a lövések – főleg, ha azok esetleg gellert kapnak. A kereszteződésben egyébként ottjártunkkor is folyamatosan jöttek az autók.

Babos Lászó, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője elmondta: a polgármester bejelentése után a helyszínen adatgyűjtésbe kezdtek.

– Ennek során megállapítottuk, hogy nem friss nyomokról van szó, a lövéseket valószínűleg korábban adták le a táblákra – kezdte. – Vizsgáljuk, hogy lőfegyverrel kapcsolatos szabálysértés megállapítható-e, eljárás indítható-e az ügyben, vagy az elévülés is szóba kerülhet. A megrongált táblák értékét is meghatározzuk: ebből kiderül, hogy rongálásról van szó vagy csak szabálysértésről – mondta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Európai üggyé dagad a kormoránok elszaporodása

A dunai halállományt pusztító kormoránok gyérítésére és a fészekriasztásra az engedélyt már megkapta a halászati szövetkezet, ám a horgászegyesületektől is – elsősorban anyagi – segítséget vár. A Szigetköz Horgászegyesület vezetője szerint megyei összefogás szükséges. A megyei horgászszövetség az európai felméréshez adatokkal segített, pénzzel nem. Tovább olvasom