Kisalföld logö

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 0°C | 17°C Még több cikk.

Szerződést kötöttek az Aquával

A víz- és hulladékszállítási díjak meghatározása mellett egy év szolgáltatás után megkötötte Jánossomorja az Aquával a szerződést az ivóvíz- és csatornahálózat bérüzemeltetésére. Gazsó László, a jánossomorjai labdarúgócsapat intézője átvehette a város idei sportdíját.

Utolsó ülését tartotta a napokban Jánossomorja képviselő-testülete. A találkozón a városvezetők többek közt a jövő évi víz- és csatornaszolgáltatási díjakról hoztak rendeletet és meghatározták a hulladékelszállítási díjat.

Lőrincz György alpolgármester elmondta: az ivóvízdíjak meghatározásánál nehézséget jelentett, hogy a korábbi szolgáltató, a Pannon-Víz zrt. és a város között egy év után sem rendeződött még a leválás. Továbbá az is, hogy még nem tudni, hogy mit hoz a víziközmű-törvény. Idén év elejétől a mosonmagyaróvári székhelyű Aqua Kft. üzemelteti a kisvárosban a víz- és csatornahálózatot. A szerződést a város tulajdonában lévő hálózat, a hozzá tartozó műtárgyak, távvezetékek bérüzemeltetésére 2011. január elsejétől kezdődően határozatlan időre most kötötte meg a két fél.

Az előterjesztésben foglaltak szerint – melyet a testület végül elfogadott – 2012-től a szolgáltatási díjak 4,9 százalékos nettó díjemeléssel járnak az ideihez képest. Az áfa kétszázalékos emelkedésével viszont a vízdíjak összességében hat százalékot is meghaladóan növekednek. Az elfogadott rendelet értelmében az ivóvíz díja nettó 215 forint köbméterenként, míg a csatornaszolgáltatásért köbméterenként nettó 446 forintot kell Jánossomorján a jövőben fizetni. Ebből többek közt a lakossági fogyasztók, az önkormányzat és intézményei 25, illetve 63 forintos kedvezményt kapnak.

Idén lejár a város és a Rekultív kft. között kötött megállapodás, melynek értelmében a jánossomorjai lakosokat díjmentesség illette. Ezért 2012-től a helyieknek már fizetniük kell a hulladék elszállításáért. A testület legutóbbi ülésén ennek díjait is meghatározta.

Az éves közmeghallgatás során Gazsó László, a jánossomorjai labdarúgócsapat intézője vehette át a város idei sportdíját.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Államosítás előtti bizonytalanság a büdzsében

A gazdasági környezet bizonytalanságai sok kockázatot rejtenek, ezért továbbra is rendkívül… Tovább olvasom