Kisalföld logö

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 19°C | 31°C Még több cikk.

SZDSZ: önállóan, de együttműködve

A Szabad Demokraták Szövetsége (SZDSZ) önállóan méretteti meg magát az őszi önkormányzati választásokon, de együttműködik a Magyar Szocialista Párttal (MSZP) – hangzott el a liberálisok tegnapi mosonmagyaróvári sajtótájékoztatóján. A párt önálló polgármesterjelöltet nem indít, támogatják Stipkovits Pált.
Szenkuti Károly szabad demokrata alpolgármester sajtótájékoztatójukon elmondta: a „Lehetőséget biztosítunk a fejlődéshez, gyarapodáshoz" mottóval vágnak bele a kampányba. Azért választották ezt a jelmondatot, mert úgy vélik: a városvezetésben két területen markáns változásra van szükség. Az egyik az önkormányzati hivatali munka. A párt olcsóbb és hatékonyabb ügyintézést szeretne elérni.

A másik, hogy az SZDSZ szerint Mosonmagyaróvár jelenleg nincs felkészülve az uniós pénzek fogadására. A városházán főállásban senki nem foglalkozik ezzel a feladattal.
A szabad demokraták az önkormányzati választásokon azzal támogatják Stipkovits Pált, hogy nem indítanak saját polgármesterjelöltet. Az SZDSZ az 1. számú választókerületben támogatja az MSZP-s dr. Nagy Lajost, a 2-ben Banyár Tamást. A 3-ban az SZDSZ jelöltje Babos Róbert, a 4-esben a szintén SZDSZ-es dr. Szalai Zsuzsanna, az 5-ösben az ugyancsak szabad demokrata Pákai Gyula indul. Az MSZP–SZDSZ közös jelöljte a 6. számú körzetben Pandur Imre, a 7-esben Kern Éva, a 8-asban Szentkuti Károly. A 9-es körzetben SZDSZ-es színekben méretteti meg magát Cser Gusztávné, a 10-esben Árpási Nándor, a 11-esben Szilágyi István. A 12-es körzet szabad demokrata jelöltje Nagy Gábor, a 13-asé Gábora Tibor. A 14-es körzetben az SZDSZ a szocialista jelöltet, Kovács Gergelyt támogatja.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétszer annyi szemét Mosonmagyaróváron?

A lapunkban az osztrák hulladékimportról megjelent írások nyomán foglalkozott Mosonmagyaróvár képviselő-testülete márciusi ülésén a kérdéssel. Ennek nyomán döntöttek továbbá a depónia tulajdonosai – a mosonmagyaróvári, a jánossomorjai, illetve a csornai önkormányzat – egy munkacsoport létrehozásáról a lerakó üzemeltetésének folyamatos vizsgálatára. Tovább olvasom