Kisalföld logö

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Szabad marad a bejárás a strandra

Dunasziget - Zenés szórakozóhely, panzió és kiszolgálólétesítmények épülnek a zátonyi szabad strandon. A kerítéssel a fürdőzni vágyókat óvnák az autóktól, ám a gyalogosbejárás továbbra is szabad marad. Zuhanyzót, illemhelyet, játszóteret is építenek.

Már 2005-ben szóba került, hogy Dunaszigeten a zátonyi strand előtti standok bérleti szerződésének lejárta után helyükre új, modern üzletként hasznosítható épületek kerülnek, azonban nehéz volt tőkeerős beruházót találni. Az önkormányzatnak végül sikerült, s kilencvenkilenc évre adta bérbe a területet. Az építkezés nem sokkal később el is indult, ám a tervmódosítások miatt eléggé vontatottan haladt. Mára azonban egy korszerű létesítmény áll a Zátonyi-Duna partján, s közeledik a munkák befejezése. Az arra járók viszont egyelőre csak találgattak, pontosan milyen funkciója lesz az ingatlannak. A Kisalföld utánajárt: a szerkesztőségünkbe érkező telefonokból kiderült, hogy olvasóinkat mégsem ez aggasztja. Attól tartanak inkább, hogy a szabad strand egyik oldalát lezárja a beruházó a fürdőzni vágyók előtt.

A győri beruházó, Zsidi Csaba szerint erről szó sincs: ugyan átlátható kerítéssel körbekerítik a szabad strand út felőli oldalát, ám mindezt azért, hogy az autók ne tudjanak behajtani erre a területre. „A gyalogosok, kerékpárosok azonban továbbra is szabadon (ingyenesen) átjárhatnak a másik oldalra, használhatják a strandot, s a hídon is átkelhetnek" – mondta. A nyolcszáz négyzetméteres alapterületű, kétszintes létesítmény mellett, a strand közepén már áll egy külső bárpult, melyben televízió, telefon és internet is működik majd, valamint turisztikai információs „központként" is üzemel. Mellette egy zártabb játszóteret terveznek: a strand területének parkosítása és térkövezése hamarosan elkezdődik. A fákat, valamint a hidat is szeretnék a nyári estékre megvilágítani, a buszmegállót, a padokat felújítják, tengópályát, kosárpalánkot állítanak fel. Emellett biciklit is lehet majd kölcsönözni. A beruházó a létesítmény funkciójáról is beszélt: eszerint egy részén hangszigetelt zenés szórakozóhely üzemel majd. A terem bálok, helyi rendezvények befogadására is alkalmas lesz, már száz széket is beszereztek ezekhez a programokhoz. A rendezvényterem mellett egy melegkonyhás rész üzemel majd, ahol a menük mellett például lángos és gyros is kapható lesz. Itt még fagyizót és italpultot is kialakítanak. A felső szinten egy kilencszobás panziót terveztek, konyhával, fürdőszobákkal, társalgóval: ez várhatóan erre a nyárra még nem készül el. Jó hír viszont a strandolni vágyóknak, hogy szabadtéri zuhanyzó is épül, valamint a létesítmény mellékhelyiségeit bárki szabadon használhatja. A tervek egy része a nyári szezonra elkészül, júniusban nyitnak: a beruházó szerint a létesítmény szezonálisan üzemel majd.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos ütközés Mosonmagyaróváron

Mosonmagyaróvár - Feltehetően a sofőr rosszulléte okozhatta azt a halálos kimenetelü balesetet, ami… Tovább olvasom