Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Sportolj, ne háborúzz!

Mosonmagyaróvár- „Tizenhét nap béke – Sportolj, ne háborúzz!” mottóval intéz felhívást az Európai Unió parlamentjéhez a mosonmagyaróvári Széchenyi Polgári Kör. A civil szervezet el szeretné érni, hogy az olimpiai játékok során világszerte hallgassanak a fegyverek.
A helyi civil szervezet kezdeményezését felkarolta Mosonmagyaróvár önkormányzata is: Szabó Miklós polgármester és Moldoványi Géza, az egyesület elnöke sajtótájékoztatón számolt be a felhívás részleteiről. Az elmúlt hétvégén az Együtt 1957 óta című rendezvény keretében ismertette a Széchenyi Polgári Kör felhívását és Olajos Péter EP- képviselőt kérték meg annak tolmácsolására az Európai Unió parlamentjében. A szervezet abból a gondolatból indul ki, hogy az ókori Görögországban az olimpiai játékok idejére általános fegyverszünetet hirdettek ki, a városállamok között szünetelt a háború, amelynek következtében az olimpia a béke jelképévé vált. Az egyesület azt szeretné elérni, hogy az Európai Parlament támogatásával elsőként a 2008-as pekingi olimpián világszerte hallgatnának a fegyverek.

– Bízunk abban, hogy a gondolat támogatókra talál a város polgárai körében: civil szervezeteknél, iskolásoknál, fiataloknál. A béke, az Európai Unió gyermekeinknek, dédunokáinknak szól – mondta el Moldoványi Géza egyesületi elnök.

– Sport- és békeszerető emberként támogatom a kezdeményezést, melyet tolmácsoltuk testvérvárosainknak, a környező településeknek, sőt, az ország összes polgármesteréhez is eljuttatjuk. Csallóközi látogatásunk során három település vezetőinek is felhívtuk a figyelmét – fűzte hozzá Szabó Miklós. Olajos Péter december 10-én az EP plenáris ülésén szólal fel az ügy kapcsán. A tervek szerint a Magyar Olimpiai Bizottsághoz is eljuttatják a felhívást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok fehér folt, kevés szakember

Mosonmagyaróvár - Mintegy ezer diák kábítószer-, alkoholfogyasztási és dohányzási szokásait,… Tovább olvasom