Kisalföld logö

2019. 07. 24. szerda - Kinga, Kincső 19°C | 32°C Még több cikk.

Sikerrel szerepelt Mosonmagyaróvár veseátültetett atlétája a Szervátültetettek Világbajnokságán - fotók

Sikerrel szerepelt Mosonmagyaróvár veseátültetett atlétája a Szervátültetettek Világbajnokságán - fotók
Nagy Réka 13 éves mosonmagyaróvári atléta három bronzéremmel és egy ezüstéremmel tért haza.
Hazaért a Magyar Szervátültetett Válogatott a Szervátültetettek Világbajnokságáról, ahol 52 ország 2300 szervátültetett sportolója mérkőztek meg egymással.

A Magyar Szervátültetettek Szövetsége 52 sportolóval vett részt a Szervátültetettek Világbajnokságságán, ahol 10 sportágban versenyeztek a sportolók: 18 aranyérmet, 23 ezüstérmet és 35 bronzérmet szereztek asztalitenisz, atlétika, bowling, darts, petanque, röplabda, squash, tenisz, tollaslabda és úszás sportágakban, ezzel az országos összesített versenyében a 9. helyen végzett a magyar csapat.

A válogatott tagjai közül 15-en a Trappancs Egyesület fiatal sportolói: hat gyerek és 9 fiatal versenyzett Malagában az asztalitenisz, atlétika, bowling, röplabda, tenisz, tollaslabda és úszás versenyeken.
Sikerrel szerepelt Mosonmagyaróvár veseátültetett atlétája a Szervátültetettek VilágbajnokságánŐk 15-en 9 aranyéremmel, 12 ezüstéremmel és 16 bronzéremmel járultak hozzá a magyar csapat sikereihez.  

Nagy Réka 13 éves mosonmagyaróvári atléta -  2015 novembere óta veseátültetett. A betegsége előtt is futott, Mosonmagyaróváron rendszeres résztvevője volt a futóversenyeknek, de a versenyszerű atlétikát csak a sikeres vesetranszplantáció után kezdte el. A Mosonmagyaróvári Atlétika Clubban edz, a Trappancs Egyesület versenyzője.

Élete első nemzetközi versenyéről - a Magyar Szervátültetett Válogatott legfiatalabb atlétájaként - három bronzéremmel és egy ezüstéremmel tért haza az atlétikapályáról.

(200 m síkfutás: bronzérem, távolugrás: bronzérem, 4x400 méteres női váltó: bronzérem és az ezüstöt érő kislabdahajítás)


 

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevés pénzből fejlődnek Mecséren

Kevés pénzből fejlődnek Mecséren
Az idén két utca kapott új aszfaltburkolatot Mecséren, de pályázati forrásból hamarosan felújítják… Tovább olvasom