Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Sebességmérő Dunakilitin

Sebességmérő és -kijelző készüléket szereltet fel néhány héten belül Dunakilitin a helyi önkormányzat.
A készülék alkalmazásával hozzájárulhat az önkormányzat a közlekedésbiztonság növeléséhez, a gyorshajtás okozta balesetek megelőzéséhez a településen belül.

Egy készülék két helyre

A készüléket 230 voltos táplálásra előkészített változatban, mikrohullámú radarral, telepítésre kész állapotban szállítja a gyártó. Az ára viszont elég borsos: 480 ezer forint plusz áfa, s ez az összeg az energiabetáplálás költségeit nem tartalmazza.


A sebességmérő és -kijelző készüléket egy budapesti elektronikai és közlekedésirányítási részvénytársaságtól vásárolja meg az önkormányzat. Két veszélyes zónába is elkelne ez a készülék: a Rajkai út végére és a Kossuth Lajos utca elejére. A testület úgy döntött: egyelőre egy ilyen sebességmérőt vásárol, s azt először a Rajkai útra szereli fel, majd néhány hónap után ez átkerülhet a másik veszélyes pontra.

Jel a körzeti megbízotthoz

A Kisalföld információi szerint Héderváron hamarosan három rendszámfelismerő kamerát szerelhetnek fel, mivel itt van a szigetközi utak központi csatlakozási pontja. A Mosonmagyaróvárt és Győrt összekötő aszfaltcsík mellett Lipótról és Kimléről is idecsatlakozik egy út. Először akkor esett szó erről a lehetőségről a településen, amikor tavaly a temetések ideje alatt jó néhány parkoló autót feltörtek. A tervek szerint a kameráról a jel a közeli körzeti megbízott irodájába futna be, ahol ha „nem történik semmi gond", egy idő után a rendszám törlődne. A helyi önkormányzat tervei szerint a kamerák telepítése hamarosan elkezdődhet a megfelelő pontokra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétmilliárdot osztanak fel a ''Szomszédságra''

A VÁTI Kht. május végére ígéri a döntést magyar–szlovák–ukrán szomszédsági program… Tovább olvasom