Kisalföld logö

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Rotary-ösztöndíj tíz tehetséges középiskolás tanulónak

A betegek, nagycsaládosok mellett a tehetséges, ám rászoruló diákokat is támogatná a mosonmagyaróvári Rotary Club.
A karitatív szervezet az önkormányzattal közösen ösztöndíjrendszert dolgoz ki középiskolásoknak.

A Rotary-ösztöndíj kiírása elkészült, melyre a középiskolás diákok a tanév végén jelentkezhetnek – tudatta Tukovits Attila, a karitatív szervezet soros elnöke.

Kevesebb adomány
A Téli Fesztivál keretében a Rotary is kínált forralt bort. A korábbi évekhez viszonyítva ugyan kevesebb adomány gyűlt össze, ennek ellenére a  bevételből huszonhét nagycsaládot támogattak húszezer forinttal, a hajléktalanszállóra pedig kilencvenezer forintnyi tartósélelmiszer-csomagot szállítottak.
– A betegek, elsősorban beteg gyerekek támogatása mellett felkaroltuk, felkaroljuk a nagycsaládosokat is. Szervezetünk fontosnak tartja a tehetséges fiatalok megsegítését is, ám erre még nem volt „intézményesített" programunk – magyarázta az elnök. Most egy új ösztöndíjrendszert dolgoztak ki, kifejezetten középiskolások számára.

– A diákok tanulmányi eredménye, iskolán kívüli tevékenysége mellett szociális helyzetüket is figyelembe vesszük. Az utolsó két oktatási év eredménye alapján a tanév végén jelentkezhetnek az ösztöndíjra, melyben szeptemberben hirdetünk eredményt – fogalmazott Tukovits Attila. Első körben tíz diákot támogatnának a tanév tíz hónapjában tízezer forinttal. A rotarysok ötletét Mosonmagyaróvár önkormányzata is felkarolta, így a pályázati alapot a város és a szervezet közösen biztosítja. Az e hét szombaton megrendezendő tizenegyedik Rotary-bál – melynek az egyetemi aula ad otthont – bevételét is az ösztöndíjrendszerre fordítják. Januártól két új taggal bővült a tizenöt éves szervezet, őket a bálon iktatják be hivatalosan.

A klub kezdeményezése nyomán hazai és szlovákiai alkotók munkáiból vándorkiállítás szerveződött Komp címmel még tavaly.

A rendezvénysorozatot idén is folytatnák, igaz, kevesebb művésszel és helyszínen, mint 2010-ben. A kiállítók elsőként Mosonmagyaróváron mutatkoznának be alkotásaikkal áprilisban, de az anyagot Somorjára és Dunaszerdahelyre is elvinnék, sőt, Budapest és Pozsony is felmerült, mint lehetséges helyszín a tárlat számára.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megcsúszott, felborult a Toyota Yaris - galéria

Egy Toyota Yaris személyautó haladt Halászi felől Darnózseli irányába kedd este, amikor egy kamion… Tovább olvasom